2 Şubat 2016 Salı

Debie Macomber -Bir Yumak Mutluluk

   Kitap şubat ayında okuduğum ilk kitap olma özelliği taşıyor.Kitap okuma Challange Beni acayip derecede hırslandırdı.Hedefime ulaşmak için okuyacağım ilk kitaptı ve bitirdim.
  Bu arada yandaki fotoğrafı kitabın konusuna uygun olsun diye evde bulduğum yarım yamalak kalan bir şapka modeli ve eski yumaklarla olan bir fotoğraf çektim. 
 Evet kitapla ilgili ayrıntıları sizlerle paylaşayım isterseniz...











Bir Yumak Mutluluk (A Good Yarn)
Debbie Macomber
Martı Yayınları
2011, İstanbul
ISBN: 6055420659
474 Sayfa
Çeviri: Ozan Aydın

   Bu kitap "Küçük Mucizeler Dükkanı" kitabının devam kitabı olma özelliğini taşıyor. Küçük Mucizeler Dükkanı kitabını okumadım.Ama okurken olay örgüsünü  anlamakta güçlük çekmedim. Çünkü basit bir dilde yazılmış. Yazar samimi olmasına rağmen ben kitabı beğenmedim. Çünkü konu bana hitap etmiyordu. Örgü örmeyi kitabın asıl konusu  olarak nitelendirebilirim. Ve bu bana hitap etmiyordu. En azından okuduktan sonra bana şunu dedirtmeliydi: " Boş vakitlerinde örgü örebilirim." ama böyle bir düşünceye beni itmedi.
  Kitap bir örgü kursunun açılmasıyla başlıyor. Örgü kursunun sahibinden tutunda en ufak müşterisine kadar ailevi sorunları olan insanlar bu kursa katılıyor. Kimisinin eşi kumarbaz, Kimisi kocası tarafından aldatılmış ve boşanmış ama hala gurursuz bir şekilde hala evliyim diyebilen biri, Bir diğeri annesinin ölümünden dolayı çok üzülen zavallı bir kızcağız.. Neyse işte bu tipler örgü öğrendikçe hayatları normalleşmeye başlıyor.Bu bana pek bir samimi geldi. Kitapta sürekli size örgü örmenin ne kadar da hoş bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyor. Evet iyi olabilir. En azından kendi emeğinizle bir şeyler yapabilirsiniz. Üstelik kendinizin üretmiş olduğu bir mala sahip olmak şu an ki modern dünyanın bize dayattığı:  "Sen tüketicisin" ifadesine karşı bir tez olarak örgü örmek en güzel yollardan biri olabilir. Meditasyon falan demişler ama bence kapitalizmle mücadele için denilseydi mutlaka örgü örmeye başlardım. Şu an bir iki fotoğraf instagrama yüklemiştim .(Yanlış anlamayın kapitalizme karşı olduğum kadar onun karşısında duran ideolojiye de karşıyım.) Konudan uzaklaştığımı nihayet fark etmişsinizdir.
  Kitapla ilgili son söyleyeceğim sözüm şu olsun. "Okunacak bir kitap değil, okunmayacak bir kitap ta değil. " 
   
İşte kitaptan alıntılar:

"Başkalarına yaptığım iyiliklerin sadece bana değil, ihityacı olan kişilere de katlanarak geri döndüğünü fark ettim. Bana göre iyilik, insandan insana sürekli aktarılması gereken bir şey."

"Ben gökte tek bir bulut yokken gemisini inşa etmeye başlayan Nuh gibi bir inancın peşinden gittim.."

''Görücü usulüyle o kadar haşır neşir oldum ki, kimseyi görecek halim kalmadı.''(Burada gülmüştüm :D)

"... tüm kalbiyle,tüm benliğiyle gülümseyen biriydi ve hayatımda gördüğüm en etkileyici,en mavi gözlerin sahibiydi.o gözleri kilometrelerce uzaktan tanıyabileceğime yemin edebilirdim."


"Nefes aldığımız sürece her zaman umut vardır."

"Geçmişte yaşadıklarım bana şunu öğretti: Hepimiz bu dünyaya, hayatımızı en iyi şekilde yaşamak için geliyoruz ve inanın bana, hayat saklanarak, umutsuzluklarla, pişmanlıklarla harcanamayacak kadar kısa. Dertler ve sıkıntılarla boğuşurken her gün, bir öncekinin aynısı gibi görünmeye başlıyor. Oysa ki her yeni gün kendi mucizelerini de beraberinde getiriyor. Hem de en beklenmedik anlarda..."

"Doğduğumuz andan itibaren hepimize birer yumak iplik veriliyor; bundan mutluluğun desenlerini örmek ise bizim elimizde..."

"Mutluluğun aniden yok olabildiğini öğrenmiştim."

22 yorum:

  1. İlk kitabı okumuştum. Bu kitap da var henüz okumuş değilim :))
    Bu Çok Satan Listesine giren diğer kitaplar gibi yani o yazarların anlatımında bulunduğu gibi ortada pek bir şey olmasa da uzun uzun anlatılıyor bir şeyler :)) yaz sıcağı kitapları Benim için bu kitaplar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim içinde öyle ama arada sırada okumak lazım :) Yorum için teşekkür ederim

      Sil
  2. bende bir solukta okuyup bitirmiştim bu kitabı, çok güzeldi buradan herkesede tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Örgü örebilmek isterdim. Kendimde o Sabri bulursam denerim belki bir gün. Nuh peygamberinki gibi bir inanc ve Teslimiyet , pesinden gidebilmek ne zor aslında. Iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç öremem. Annem çocukken öğretmeye çalıştı ama yapamadım.Çok sabırsız biriyimdir :)

      Sil
  4. Merhaba, iki kitap da elimde ( biri epub olarak, diğerini cep kitap olarak 5 TL ye aldım) ve tavsiye üzerine aldım. Yazını dikkate alarak ikisini de sırayla okuyacağım, bakalım ne iz bırakacak bende... Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Umarım kitap size hitap eder :)

      Sil
  5. hımmmmm okumasam da olur diyeyim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Okumak bir şey kaybettirmez ama bu hayatta öncelik verilecek çok kitap var :)

      Sil
  6. Alıntıladığın cümleleri ben de sevdim; ama şuna acı acı güldüm: "Mutluluğun aniden yok olabildiğini öğrenmiştim." Hayat bunu bize biraz güldürerek biraz ağlatarak; ama mutlaka öğretiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayt işte bir yandan öğretiyor. Bir yandan da unutturuyor. :)

      Sil
  7. Okuma hırsını tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim... Yorum içinde ayrıca teşekkür ederim :)

      Sil
  8. tebrikler umarım bu hırsın hep devam eder :) en güzel hırs bu olsa gerek Sevgiyle kal !

    YanıtlaSil
  9. Serinin tüm kitaplarını aralıklarla okumuş biri olarak diyebilirim ki tüm kitapları bir günde bitiyor. :)) Seri aslında benim için çok toz pembe, bu kadar mutluluktan hoşlanmıyorum lakin zaman geliyor umutlu bir şeylere ihtiyaç duyuyor insan. İşte o zamanlarda okudum seriyi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru insan bazen ihtiyaç duyuyor bu mutluluğa :) Yorum için teşekkürler

      Sil
  10. Kitabın ismi çok tatliş ama ya di mii :) okumayı düşünmemiştim hiç ama, bu yorumdan sonra da okumam herhalde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kaliteli kitaplar okuyorsun. :) Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Ben seriye baştan başlamıştım ve bence ilki en güzeliydi. Bilmiyorum ama daha çok zıt karakteri barındırmasına rağmen sonunda onlara bir yol bulduğu için sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yönden iyi bir kitap insanlara orta yolu buldurmasi bence guzel

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...