20 Kasım 2015 Cuma

Rezene Çayının 8 Faydası

Image result for fennel tea


Neredeyse her gün tükettiğim bitki çayını zayıflamaya yardımcı olur siye içiyordum. Tabiki merak ettim.Ne faydası varmış diye.Çok faydalı bir çaymış bu: işte sayalım


1. İştah
Rezene çayının direkt olarak iştahı azaltma gibi bir özelliği yoktur ancak “Etnofarmakoloji Dergisi”nin 2009 yılında yayınladığı bir araştırmaya göre rezene çayı mide ülseri hastalarında, hastalığa neden olan bakteriyle savaşarak, ülserin belirtilerinden biri olan sürekli açlık hissini azaltıyor.







2. Sancı

Bazı özel günlerinde bayanları rahatlatıyor...



adet ağrısı ile ilgili görsel sonucu








3. Şiş Gözler:
Rezene gözlerdeki şişliği almak için birebirdir. Rezene çayını demledikten sonra süzün ve ılıyana kadar bekletin. Daha sonra pamukla veya temiz bir havluyla alıp gözlerinizin üzerine yerleştirin. 15-20 dakika bekletmeniz şişliğin inmesi için yeterli olacaktır.
şişmiş gözler ile ilgili görsel sonucu

4.Anne Sütü
 Rezene çayının anne sütünü arttırdığı konusunda bir bilimsel araştırma bulunmuyor ancak farklı toplumlarda geleneksel olarak emziren anneler tarafından kullanılmaktadır.


5.Mide Krampları:
Rezene çayını adet kramplarında olduğu gibi sindirimle ilgili mide krampları içinde kullanabilirsiniz. Rezene çayı mide krampları dışında gaz, hazımsızlık ve ishale karşı içilebilir.


6.Enfeksiyon:
Potasyum, kalsiyum ve diğer mineraller bakımından zengin olan rezene ateşi düşürmek ve enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırmak için kullanılabilir.




7.Kolik: Bebeklerde ve çocuklarda kolik tedavisi için yaygın olarak kullanılan rezene çayı kolik belirtilerini azaltarak bebeğin rahatlamasına yardımcı olur. Bebeğiniz için hazırlayacağınız rezene çayı için 1 çay kaşığının 1/3’ü kadar rezeneyi kaynatmanız yeterli olacaktır. Çay iyice soğuduktan sonra içirebilirsiniz.
bebek ile ilgili görsel sonucu


8.Kilo Kaybı: Rezene çayının yağ yakılmasını hızlandıran bir özelliği bulunmamakla birlikte, idrar söktürücü özelliği vücutta tutulan fazla suyun daha hızlı atılmasına yardımcı olur.





6 yorum:

  1. Vay be demek geldi içimden çokmuş faydası gerçekten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet faydası cokmus bende arastirinca şaşırdım

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Rezene görünce aklına Kiralık Aşk'taki Neriman'ın gelmesine engel olamayanlar kulübü :D

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...