27 Ekim 2019 Pazar

WHEN THEY SEE US

when they see us ile ilgili görsel sonucu

Herkese Merhaba, 

Bugün yine bir dizi ile karşınızdayım. Bu yazım diğer yazılarıma göre daha uzun olabilir. Çünkü ben bu diziyi çok sevdim. Beni etkiledi, belki de 2019 yılının en iyi dizisiydi. Hatta son 20 senede yapılan en iyi yabancı dizi diyebilirim. Dram da seviyorsanız bu dizi tam size göre.  Chernobyl dizisini henüz izlemedim. Belki o daha iyidir ama bu dizinin Chernobyl kadar ses getirmemesinin nedeni aynı dönemde çıkmış olmaları olduğunu düşünüyorum. 



Yazıyı okurken dizinin şu müziğini dinlemenizi tavsiye ederim. 




Sadece dört bölümden oluşan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim. 

Bu diziyi izlerken dediğim tek şey vardı: "Keşke kurgu olsaydı." Ama kurgu değildi. Bilakis gerçeğin ta kendisiydi. İşte insan bu kadar kötü ve bu kadar da zalimdi. 

Fragman 

Konusu
Harlemli beş genç, haksız yere Central Park'taki vahşi bir saldırıyla suçlanınca kendilerini bir kâbusun içinde sıkışıp kalmış bulur. Gerçek hikâyeden uyarlandı.

korey wise ile ilgili görsel sonucu

Gerçek hayat böyle hikayelerle dolu, bu dizi bana bunu düşündürdü.Yapımcılar, senaristler ve bu işle ilgilenenler keşke bu hikayeleri diz yapsalar. İnsanlar bilinçlense ve bu olayların varlığından haberdar olsak. Evet haberlerde okumak gerekiyor fakat o an geçiyor. Böyle dizi ya da film haline getirildiğinde ise daha etkileyici bir hale geliyor ve akılda kalıcılığı artıyor. Bu dizi ayrıca benim için başka bir öneme daha sahip o da şu içinde saçma sapan laşkalaşmış aşk konusunu işlemedikleri için ve ilişkiler haricinde de dizi çekilebileceğini göstermiş oldukları için de beğendim. 

kevin richardson central park ile ilgili görsel sonucu

Mini dizi olduğu için hemen bitiyor ve dizi sizi sıkmıyor. Çünkü karakterlerin dertlerine sizde ortak oluyorsunuz. Sanki o parkta sizde yürüdünüz. Sorgu odasındaki çocuk sizsiniz ve mahkemede kendinizi savunmak zorunda olan da sizsiniz. Dizi kısa ama sanki hapiste yıllarda sizce yatıyorsunuz. Karakterler nasıl iş bulamıyorsa sizde öyle bulamıyorsunuz. Kısacası insanların yaşamını size çok güzel bir şekilde hissettirmiş. Özellikle son bölümde bunu hissedeceksiniz. 

raymond santana ile ilgili görsel sonucu

Dizinin bu kadar başarılı olmasının bir diğer sebebi de oyuncular olduğunu söylemeden geçmeyim. Hem çocuk oyuncular hem de büyük hallerini oynayanlar çok iyi oynamış. 

yusef salaam ile ilgili görsel sonucu

Bu diziyi izlerken farkına vardığınız bir şey daha var. O da şu: " Beş çocuğun tutuklanması için kampanya başlatan ve servetinden para harcayan bununla kamuoyu oluşturan kişinin bugün ABD başkanı olması içler acısı, ya insanlar çok unutkan ya da ırkçılık hala çok büyük sorun. Sebebi bunlardan biri ve her ikisi de çok acı. Özellikle insanların ırkçılığı benimsemeleri...

Ve bunları kanıtsız bir şekilde hapse atan memurların bugün rahat rahat yaşaması da cabası, çünkü görevi kötüye kullanmış bu anlaşıldığı halde Linda Fairstein'e bir yaptırım uygulanmamış. 

Kısacası masum olan beşli beraat etmesi adalet sayesinde değil, asıl suçlunun itirafı sayesinde oldu. Eğer o itiraf etmeseydi asla ve asla beraat edemeyeceklerdi. 

Bu diziyi izledikten sonra birde Oprah'ın bu dizi ile ilgili yaptığı bir program var orada oyuncularla, senaristlerle ve gerçek masumlarla bir söyleşi yapılıyor. Onu da izlemenizi tavsiye ederim. 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...