16 Ocak 2016 Cumartesi

Artık Yeter!!!!!

     Bitmeyen acılarımız ve hususi yaralarımız var.Derdim kimseye hususi yaralarımı anlatmakta değil elbette. En azından şimdilik.Dünya olarak ve ülke olarak aldığımız yaralar maalesef çok ağırdır.Öyle ağır ki , insanlar bu konuda giderek körleşiyor ve hissizleşiyorlar.

    Televizyondaki tek taraflı tartışma programlarında gördüğüm. 80'li yıllara geri dönüyoruz. Ne vardı ki 80'li yıllarda ben bilmiyorum. Gündüz kuşağında gördüğümüz ; şıkır şıkır kıyafetler, Havai gömlekleri yahut krapeli saçlar yoktu demek ki. Daha mühim ve hala kurtulamadığımız bir bela vardı anlaşılan, Bebekleri öldüren, asker ve polisi şehit eden ve kadınları ağlatan bir katil vardı.Hala var. Bu gidişle de  o katil ne tam olarak cezasını çekecek nede başını çektiği örgüt bir türlü bitiremeyecek. Tarihi araştırmalarım bana gösterdi ki, demek ki bitirilmeyen bir terör var. Anını kullanmak istemediğim şahıs olmayan ve onunla aynı türde olduğumuz mahluktan şu adı kullanacağım: ' Pislik' normalde başka sözler kullanıyorum ama burada yazmak istemedim.Pisliğe cezası tam olarak verilmedi. Bana göre en uygun ceza bembeyaz bir odaya kapatılıp avukat hakkından mahrum bırakılıp her gün yaptığı katliamlar izlettirilip delirtilmeli bence. Yoksa idam az kalır. Gördüm ki biz idamı bile bu Pisliğe yapamadık.Üstüne üstelik bu örgütü hala yönetmekte şuan ki vaziyeti ülkemizde yaşayan çoğu insandan daha iyi üç öğün yemek yiyebiliyor mesela, rahat bir yatağı var....Yakalanınca asılmadı, Sonradan sayın oldu, ara bulucu oldu ve bugün ise barış isteyen bir mahkum olarak karşımıza çıktı. Soruyorum. Neden bitmiyor bu acı? Yapılan çözümler maalesef günü kurtarmaktan öteye gitmedi.



   Bugün sayısını sayamayacağımız kadar şehit var! Siyaseten bitirilemeyen bu terör hep Türk hemde Kürt vatandaşlarımız tarafından her zaman tepki aldı. Geçen iki seçimde de destek buldular. Bu destek de elbette sürecin bitirilmesi ve de insanları kandırmaları önayak oldu. Yıllardır insanları katledenler çıkıp şunları söylediler: "Biz artık barış istiyoruz bizler artık Türkiye'nin Partisiyiz." dediler ve çoğumuzu kandırdılar. Haziran ayından sınıra sürekli şehit haberleri alık.
Ardından partinin vekili kimlerden destek aldığını söyledi. Neden bunu seçimlerde özelikle de neden barajı geçtikten sonra yaptılar? Bu sorunun bana göre cevabı, kendilerine meşrutiyet kazandırdılar. Artık çoğumuzun zihninde onlar barış istiyorlar öyle değil mi? Kadın haklarını savunuyorlar ve çocuklar ölmesin istiyorlar ne kadar masumca değil mi?  Bölgede bir çocuk kurban eti dağıtırken onlar tarafından öldürüldü. Yine geçen gün bir çocuğun eline bomba verdiler ve bomba çocuğun elinde patladı. Dün 4 yaşındaki şehit tabutunu da gördük. O kadar açık ki Askerimizin ve Polisimizin güya çocukları öldürdüğünü düşünüyorlar ve bu minicik kalplerden siyaset yapıp meşruluk kazandırıyorlar.
   Bölgede sokağa çıkma yasağı var neden? Halkı aç susuz bırakıp, zorunlu göçe zorlamak için değil mi? Çoğu insanın cevabı bu. Bunlar bir kaç yıl evvel okulları bombaladılar ne çabuk unuttunuz. İş yerlerini aylar önce harap ettiler  unuttunuz mu? Daha bir kaç gün evvel  Bir lojmanı bombaladılar haberleri izlemediniz mi? Eğer bu yasaklar olmasa bölge halkının başına daha büyük acılar gelebilir. Bu durumda hükümletin koyduğu yasak yerindedir ve hukukumuza uygundur. İnsan haklarında en önce gelen hak yaşama hakkıdır.
   Lütfen bölge halkını kullanan terör örgütüne ve siyasi organına itimat etmeyin. Çünkü onlar her ölen çocuk için seviniyorlar. Polis ve askeri şehit ederek çocukları yetim bırakıyorlar.Gerçi gördüğümüz bu  görüntülerden sonra artık yetim bırakmayacaklar anlaşılan, evlat babası ile şehit olacak. Allah bizlere güzel günler nasip etsin.





Bu yazıyı yazmam da izlenen yanlış politikalara öfkem ve bu fotoğrafı gördüğümüz acı bana bunları yazdırdı.

Aslında defterime yazdığım yazı çok uzundu. Burada özetledim çünkü insanlarla burada siyaset yapmak istemiyorum. Normalde her gün konuşmaktan zevk duyarım. Lakin yazılı ifadeler gerçek düşünceyi saptırmaya çok müsait.

Terör örgütleri ile ilgili yazılar yazmaya devam edeceğim. Bir sonraki İşid hakkında olacak ve çok geniş bir yazı ile karşınızda olmak istiyorum.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

19 yorum:

  1. Ben de buhaberı gec ogrenenlerdenım. Kendımı bır nevı haberlere kapamış durumdayım cunku psıkolojık olarak oyle etkılenıyorum kı çocuklarıma yansıyor bu halım. üzülerek elden bırsey gelmez bır sey degıstıremem bu yüzden ne yapabılırım dıye soruyorum kendıme. Dedıgın gıbı ınsanlar sankı sokağa cıka yasağı oncesı hersey gulluk gulıstanlıkmıs gıbı yorumlar yapıp elestırıyorlar da daha gecen sene pkk bızım bır akrabımızı oldurduler karısı ve kac cocugu yetım kaldı adamın. Bu haber bvıle olmadı sımdı sahte barış dıyenlerıde. yıllarca çocuklar kaçırılıp orgute canlı bpmba olması ıcın egıtıldı hatta uyuşturucu tıcaretının ellerınde oldugunu düşünürsek uyuşturucu ıle çatışmalara salıverıldıler bu çocuklar. polıse karsı çocuk kullanmak yenı bır stratejı degıl Afrıkadakı gruplar bunu cok uzun suredır yapıyorlar. Vktınde çocuklar kaçırılıp babalar analar ağlarken kımsenın umrunda olmadı.

    Devletın gorevı halkın guvenlıgını sağlamak. Parıs saldırısında sadece 1 kısıyı yakalamak ıcın koskoca mahalle kapatıldı. haber yasagı cıktı ve bölge temızlendı. sadece 1 kışı ve bır olay ıcın. Bıım ıse terör belası cok uzun suredır basımızda. Tabıkı elımızden geldıgı kadar sıvıl halkı gözeterek bolgeyı askerı olarak guc kullanarak temızlemelıler. Dıyarbakırda Surda yasıyor yakın akrabalarımız. Cevrelerı de cok genıs. Soyleneneın aksıne halk su an pkk dan korkuyor. Eger devlet tremızleme ısını yarıda bırakır da bolgeyı yıne terörün elıne bırakırsa terör orgutunun okları uzerımıze yonelmesın bela almayalım dıye korkudan susuyorlar. Orda devletın aktıf varlığından degıl devletın ısını bıtırmeden gerı cekılmesınden korkuyorlar. Dusunun sız devletden mı korkarsınız yoksa mafya ve teroden mı? devlet yapsa yapsa sneı hapse atar ama terör oldurur....

    Herseyden once akademısyenlerımızın bölgede çocukların devlete karsı catısmamsı hakkında çocukların somurulmesı hakkındatartısmak ve cozum uretmelerı gerek. devletın çocuk saldırganlara karsı savunmasını degıl. Ne yapabılırız çocuk yasta ınsanların bu grupların elıne dusmemesı ıcın bıze ne dusuypor hangı hataları yaptık ve sımdı nasıl telafı edeblırız bunları konuşmamız gerek.

    Tek temennım bölgede pkk nın tamamen temızlenmesı. pkk bolgedekı bılınclı muhafazakar aılelerı goce zorluyor orda. Bız oraları terketmemelıyız, yasak kalktıktan ve bormale donus başladıktan sonra oralara gerı donup yerlesmelıyız...

    Cok konuştum ama benım kısısel olarak yapabılecegım başka ne var bılemıyorum.Isı gucu bırakıp dıyarbakıra yerlesesım ve egıtım projelerı ıle cocuklara sahıp çıkasım gelıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel düşünüyorsunuz. Bence dediklerini doğru çünkü orada yaşayan bir akraba var ve sizin anlattığınız gibi olduğunu söylüyor. Yıkıcı değil yapıcı eleştiri yapılmalı bence yoksa sırf hata bulmak için yapılırsa bir türlü çözüm gelmez.Allah yardımcıları olsun hem orada yaşayan halkın hem de güvenlik Günlerimize.Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  2. Evet yetmeli, bitsin artık terör olayları, huzura ersin vatanımız, milletimiz! Göz görmek, kulak duymak, şahit olmak istemiyor bu olaylara, o kadar tokuz ki artık yeter!
    Siyasi düşüncelerle ilgili konuşmak bile istemiyorum!
    İçimizi yakan bu ateş bitsin istiyorum! Ülkemiz tez vakit refaha ersin, huzur bulsun, sevinelim, güzel günler geçirelim istiyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı şeyleri istiyoruz.şu an siyaseti bir kenara bırakıp iptal teröre karşı birlikte hareket etmeliyiz. Yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  3. Çok üzücü. Söylenecek kelime bulmak zor. Sen iyi ifade etmissin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah. Teşekkür ederim hepimizin ortak ifadeleri aslında

      Sil
  4. Allah doğuda görev yapan silah arkadaşlarıma güç kuvvet versin.Berkin öldüğünde onlarca tepki yağarken neden şehitlerimiz karşısında sus pus olunuyor anlamış değilim.O resim beni kahretti resmen.Daha ne olabilir ki,allah belalarını versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Çünkü Berkin gerçektende ekmek almiyordu ama Polis milleti koruyor ve bu işlerine gelmiyor.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  5. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun inşallah. Gazilerimizin -maalesef- layık oldukları iyi yaşam koşulları sağlanamasa da Allah onlardan da razı olsun.

    Pkk aşağılık bir terör örgütüdür bunu tartışmam bile. 13 yıldır bu ülkede iktidar sürüp işine gelince çözüm süreci adı altında teröristlerle, terörist başıyla pazarlık yapmaktan çekinmeyen, işine gelince askerimizi polisimizi yeniden çatışmalara süren, hala askerinin mevcut koşullarında herhangi bir iyileştirmeye gitmeyen akp'den söz etmeyen hiçbir eleştiriyi de samimi bulmuyorum. Düne kadar akp ve akp elemanları öcalanı barış güvercini diye pazarlıyordu, "kürdistan" lafı dillerinden düşmüyordu. Herkes bunları ne çabuk unuttu ve dahası şimdi iktidar yanlıları bunlar hiç olmamış gibi önüne geleni vatan haini ilan ediyor. Bu ülkeye aydın gençler gerek. Gerçekleri görebilen gençler. Onlardan biri olmanı tüm kalbimle temenni ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yanlış politikalar izlendi.Bugün yanlıştan dönüldü. Bu yanlışı hep birlikte duzeltmeliyiz. Bana göre terör örgütü sadece bu 13 yılın değil 30 yılın da yanlış politikalarının da payı var eleştirim aslında bütün siyasi partilere ve yıllardır bitmeyen teröre. Allah hem şehirlerden hem de gazilerden razi olsun Teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bir parti ülke idaresini 13 yıldır elinde tutuyor ve terör politikasını seçimlere göre yürütüyorsa o parti yanlıştan filan dönmemiştir. Çıkarları gerektirdiğinde yine aynı şeyleri yapmaktan zerre kaçınmazlar. Ayrıca her şeyi yapıyorlar her yanlışı, terörü bile savundular ısrarla; ama "Biz döndük, biz temiziz, kandırıldık, pişmanız." deyince tüm suçları af mı ediliyor? O zaman tek yaptığı bildiri imzalamak olan akademisyenler neden linç edilmek üzere? Öcalanı alkışlayanları bu kadar kolay affeden toplum söz konusu muhalifler olunca neden işi lince götürüyor? Henüz bir yanlıştan filan dönülmüş değil. 13 yıllık zaman dilimi içinde yanlışlar değil suçlar var. Suçların da cezaları olmalı. Akp ve akp ile birlikte öcalanı, teröristleri alkışlayan herkesin teröre destekten yargılanması gerektiğini söylemedikçe, söylenen hiçbir şeyi ciddiye alamam. Çünkü, çifte standarttır bu. Ben teşekkür ederim iyi akşamlar.

      Sil
    3. Elbette hesap vermeleri gerekir.Adalet için şarttır. Şu an ki güçlerini bu politikadan aldı terör örgütü ...hdp ye destek veriyor onu anlamıyorum. Yoksa bu işte parmağı olan herkes hesap vermeli.

      Sil
  6. İsyanınıza katılıyorum . Lakin eksik bulduğum , farkında olduğum yerler var . Ne ki bloguma siyaset bulaştırmam . Sadece şunu belirtmek istiyorum , bugüne kadar yapılan 30-40 yıldır yanlış politikaların en yanlışı yapıldı o idam edemediğimiz pisliğe verilen toleransla , ülkeyi bir baştan bir başa davulla geçirtti bu hükümet ya , kimsenin gıkı çıkmadı , Berkin ekmek almaya gitmedi belki ama ölen çocuktu , ben buradaki bebeye yandığım kadar yandım berkine de , sırf çocuk diye , sırf aslında onun daha yaşayacak şeyleri vardı diye, doğudaki 30-40 çocuklu ailelerin çocuklarına da üzülüyorum eğitemedik diye ama daha çokçası kızıyorum gönderdiğimiz öğretmenlerin ölmesine izin verdiler diye. Şimdi de yanlış bir politika güdüyor siyasiler , onlarca gencecik askeri -polisi şehit vermişken /verirken , bu kaostan yararlanıp yapılan anlaşmalara , geçirilen kanunlara , siyasi emelleri uğruna , koltuk sevdasına bu kadar insanın ama madden ama manen ölmesine izin veren siyasilerin hepsine kızıyorum. Bugün iktidar partisinin başarılı olduğu tek konu yok zannımca ne ki ondan daha başarısız olan muhalefetle yaptıkları iyi gibi görünmekte. Bekleyin çok zaman yok önümüzde , yakında daha büyük ,çok daha dönülemez yerlere de getirilecek bu ülke.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu işi siyaset için paylasmadim. Bu kadar şehit varken hala siyaset yapmak doğru değil.Dediginiz gibi iyi bir muhalefet yok oyüzden insanlar kötünün iyisini seçiyor. Kimi de gönül veriyor öyle seçiyor. Benim yanlış bulduğum çok şey var iktidarda doğru bulduklarimda inşaallah şu beladan kurtuluruz. Yorum icin teşekkür ediyorum

      Sil
    2. bir hayli dik yaptığım yoruma , incelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum , ne yazık ki hiç bir şehit haberinde vatan yahut millet gibi kavramlar gelmiyor aklımıza , bu şehitler hep yetersiz siyaset. Ne yazık ki , kötünün iyisi diye bir kavrama inanmıyorum , siyasilerin , ister iktidar ister muhalefet içlerinde 1 yudum iyilik olduğuna da inanmıyorum , bir zamanlar vardıysa bile şu anda yok.

      Sil
    3. Bu sizin görünüşünüz saygı duyuyorum. Hiç kimseyi savunmuyorum...Teşekkürler

      Sil
  7. Çok ama çok kötü bir fotoğraf bu...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...