7 Ocak 2016 Perşembe

Üzülüyor İnsan

   İnsanlık işte "açım" der. Yemeye başlar ve devam eder yemeye yedikçe doymaz. Hatta daha da aç gözlü olur. Başkasının yediğini alır. Bebekleri açlıktan öldürür. Geriye kalanlara ağaç kabuğu yedirtir. 
  Ben açım der ve diğerlerini öldürür. Sonra ölenler medyaya yansır. Hani şu "Objektifim deyip Subjektif olan insanlık organını bizlere şu haberi duyurur:

"Açlıktan Ölen Suriyeli Kızdan Yürek Parçalayan Mektup":



    "Bu benim vasiyetimdir. Canım annecim! Senden benim güzel gülüşlerimi hatırlamanı ve yatağımı olduğu gibi bırakmanı istiyorum. Ve sen ablacığım! Arkadaşlarıma de ki: ’O açlıktan öldü...’ Ve sen abiciğim! Üzülme; ama, ikimiz birlikte, ’Biz açız!..’ dediğimizi hatırla. Ey Ölüm meleği! Acele et ve ruhumu al ki artık cennete yemek yiyeyim. Ben çok açım. Ve ey ailem! Benim için korkmayın. Ben sizin yerinize de cennete yiyebildiğim kadar çok yiyeceğim"

      " Ne diyebilirsiniz ki? Ne denir ki?" diye içten üzülüp susmaktır bize düşen değil mi? Susarak şeytanlaşmaktır bize düşen. Sizin çocuğunuz veya kadeşiniz bu şekilde bir mektup yazdığını düşünün. ( Allah yazdırmasın.) Bu küçücük kız Prensesler çizeceği yerde tabut çizmesi bizlere hazin bir ders vermiş oldu. 
    
   Şimdi Suriye de ve dünyanın bir çok yerinde çocuklar savaş yüzünden ölüyor. İktidar hırsları yüzünden ölmek ne kadar da acı!!! 

Çocuklar tabut resmi çizmesinler
Açlıktan ölmesinler
1 kg prinç 250 dolar olmasın
Hırslar adam öldürmesin...








24 yorum:

  1. Bugün bir haber okudum, kanım dondu, göz yaşlarımı tutamadım.. Sahte can yeleği üretip Suriye'lilere satmışlar.. Allahım bu nasıl zalimliktir! Bildiğimiz katil oluyorlar böylece... Hiç bilmiyorum artık ne diyeceğimi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insanlar zaten vatanlarindan olmuşlar öldürmek nedir nasıl bir zihniyettir. :(

      Sil
  2. Allah ensar olabilmeyi nasip etsin bize. Gecen bir söz duydum yazını okuyunca o geldi aklıma "hayvan ac iken, insan ise tok iken kurdurur."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet insanlar suriyelilere muhacir gözüyle bakmalı belki o zaman birbirimize yardım konusunda dahada başarılı olunabilir.Dogru söz hakikaten

      Sil
  3. Allahım yaa ne denilir ki buna :/ Ülkemizde de durum pek farklı değil gerçi. Açlıktan olmasa bile silah seslerinden uyuyamıyor, okula gidemiyor çocuklar. Bunca hırs niye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizdeki durum biraz daha farklı tabi bir benzerlik var onada bir başka yazımda yer vermek istiyorum :) Teşekkürler

      Sil
  4. Asıl mesele açları doyurmak değilde tokların gözünü doyuramamk olduğu sürece bu böyle gider ama tek duam Allah yardımcıları olsun ve artık şu savaşlar bitsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kimseyi açıkla sınamasin. Bu savaşı c
      Çıkaranlar elbet cezalarını bulurlar

      Sil
  5. Kelimelerin tükendiği an:(

    YanıtlaSil
  6. Dini istismar edip milleti soyan, sözde cihatçı olan teröristlere destek verenlerin ve bunları alkışlayıp sırtında gezdirenlerin hiçbir şeye üzüldüğünü sanmıyorum ben. Bu mektubun, bu acının, bu vefatın doğrudan bu zulümlerle ilgisi var çünkü. Hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten Hırslar adam öldürmesin. Açım diyip açlıktan öldürüyorlar. Ama biz insanlara dediğiniz gibi düşen tek şey; "Ne yapabiliriz ki?" cümlesi.

    Çok güzel bir yazı.

    YanıtlaSil
  8. Ölüm bizim için daha hayırlıysa; ölmek daha güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o garip kurtuldu bu yaşında Cennetin Çocuklarından oldu.:(

      Sil
  9. Buğzetme meselesini benim yorumuma mı cevaben yazdınız? Şayet öyleyse yazdığımı anlamadığınızı düşünüyorum, zira benim yazdığımla ilgisi yok. Ben kurtla avlanıp sonra kuzuyla ağlamanın çirkinliğinden bahsediyorum. Başka bir şeyden değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok özür diliyorum yorumu sizinki altına yazmadım benim bilgisayarımda sizin yorumunuzu altına şunu yazmışım :"Doğru gerçekten çok üzülüyorum" benden kaynaklı bir sorunla affinizi diliyorum

      Sil
    2. O yorumda kaldiriyorum sizin dediğinizi anladım teşekkür ederim

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  10. Yok, sevindim öyle olmasına. Çok sık yanlış anlaşılıyorum da acaba kendimi ifade edemiyor muyum sıkıntısı başladı bende :) Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...