30 Ocak 2016 Cumartesi

#Mim:Yayınevleri

Yeni bir mim ile karşınızda olmaktan çok ama çok müteşekkirim. Ama en çok Kitap Cumhuriyetim ve Betül Tosun beni arkalı önlü mimledikleri için teşekkür ederim.Aynı anda mimlenmek çok farklı bir duyguymuş. (Çok sevindim)




1. En sevdiğiniz yayınevi hangisi?

Ben bu sorunun cevabını verirken çok zorlandım.Kitaplığa bir baktım ve ne göreyim.Yayınlar neredeyse eşit. Bildiğiniz şu konumdayım: "Çocukları arasında seçim yapmak zorunda olan bir anne idim âdeta. ." Neyse bir seçim yaptım en sonunda:"Can Yayınları"

2. Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitabı kısaca yorumlayalım.

1984- George Orwell bu kitabı lisede felsefe hocasının önerisiyle arkadaşımdan ödünç alıp okumuştum. Şimdi tekrar okumak için yeniden satın aldım.Kitap bir distopya örneği yani kötü hayalin bir örneği. Bana göre kitap çok iyiydi.Çünkü kitap bana gore hayal edilen değil şu an yaşadığımız dünyayı anlatıyor. Unutmayın Big Brother her yerde ve sizi kontröl ediyor..

3. Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın.

Çağdaş insanın bütün alışkanlıkları arasında, günlük gazeteleri okuması en kötü alışkanlık olarak sayılabilir, derdi. Sabah, ruhun en açık olduğu anda, gazeteler bir önceki gün dünyada yaşanmış olan bütün kötülükleri insana akıtırlar. Ama zamanında ondan kurtulmak için gazete okumamak yetiyordu. Bugün artık bu mümkün değil; radyo ve televizyon var, bunları bir an için açman bütün kötülüklerin içine doluşması için yetiyor.

Susanna Tamaro - Yüreğinin Götürdüğü Yere Git

4. Yazarın başka okuduğunuz ya da önerdiğiniz bir kitabı var mı?

Maalesef Şu an için yok...

5. Yayınevinden kitap çıkartsanız ve tutmasa ne hissedersiniz?

Ben bir kitabın tutması için yazamazdım.Az insan okusun ama okuyanların hayatında ufak çaplı değişiklik olsun isterdim .İlerde kitap çıkarmak isterim ama Can yayınlarından değil. Çünkü sevgili yayınevi edebi yayınlara ağırlık veriyor.Ben akademik bir kitap çıkarmayı düşündüğüm için tutmasına  gerek yok.

6. Bu yayınevinden almak istediğiniz kitap hangisi/hangileri?

Hayran Çiftliği, Burma Günleri, Yabancı, Veba, İlk Adam, Bulantı, Akıl Çağı, Gülün Adı..... ve bir sürü kitap.

Severek yaptığım bir mim oldu .Okuyan herkesi mimliyorum.

20 yorum:

  1. 1984'ü sevdiysen Hayvan Çiftliği'ne de bayılacaksın bence. Almak istediğin kitapların her biri birbirinden şahane ve Hayvan Çiftliği dışındakileri ben de okumadım ama okumak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. :) Eğer yapmadiysan sen de yapabilirsin bu mim :)

      Sil
  2. George Orwell'un kalemini ben de cok merak ediyorum. Insallah en kisa zamnda kitaplarini satin alacagim. Mimi girmene sevindim, eline saglikk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten eleştirel bir dil kullanıyor. İnşaallah okursun :) Ne demek çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. 1984'ü henüz okumadım ama Hayvan Çiftliği çok güzeldi :)) Can Yayınları'nı ben de severim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler.Bence 1984 kitabini okumalısınız :)

      Sil
  4. Ben de en çok İthaki'yi severim hem sevdiğim dizinin kitaplarını yayınlıyorlar hem de daha uygun sanki. Can yayınları hep biraz pahalı gelmiştir :D Ama çocukken çok okudum :)

    YanıtlaSil
  5. Evet tuzlu bende hep indirimdeyken yada ikinci el kitapçıdan alıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Ah o üçüncü madde yok mu! Ne kadar doğru bir tespit. Gazete sabah okunur, iyi şeyler çokta haber sayılmadığı için karşımıza genellikle kötü haberler çıkar. Doluşurlar beynimize.
    Mim yazısı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkür ederim.İsterseniz sizde mimi yazabilirsiniz

      Sil
  7. Çok güzel cevaplar vermişsin. Kendini bilmen, tanıman, neye yatkın olduğunu neye yöneleceğini belirlemen şahane bence. "Tutsun diye kitap yazmak"... Kolay ki artık bu. Ne edebi yetenek gerek ne dil bilgisi. İçinde aşk, cinsellik, kavga gürültü, entrika hatta küfür olan her şey bir şekilde elden ele, dilden dile dolanıp yayıldıkça yayılıyor... O yüzden bir gün bir kitap yazacaksam ben de onun "tutmasını" değil az da olsa insanların hayatına etki etmesini, küçük de birtakım düzenlemeler yapılmasını sağlamasını isterim. İnşallah yazmayı planladığın akademik kitabını yazar, yayımlatır ve istediğin başarıyı elde edersin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Malesef şu günlerde kaliteli kitap göremiyorum piyasada hepsi birbirinin kopyası. Ortak noktamızın olması çok güzel :) İnsaallah ama o kitabı yazmak için çok acemiyim. :)

      Sil
    2. "Küçük de olsa birtakım düzenlemeler yapılmasını sağlamasını" diyecekken "olsa" yazmayı es geçmişim. Keşke yorum düzenleme seçeneği olsa :)) İzninle böyle düzeltmiş olayım. Görüşmek üzere.

      Sil
    3. Yok ben anlamıştım zaten.Evet keşke düzenleme seçeneği olsqa aynısı benim başımada sıksık geliyor... İyi akşamlar

      Sil
  8. Can Yayınları benim de sevdiğim bir yayınevidir :) şahane bir blog iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerseniz sizde Bu mimi yapabilirsiniz. :) Blogumu begenmenize çok sevindim. Asıl siz iyiki varsınız. Yorum için teşekkürler..:)

      Sil
  9. Yayınevinden ziyade yazar önemlidir. Fakat bazı yayınevleri vardır ki; benim okuyacağım kitapları hiç basmaz. :) Sanırım can yayınevi de bunlardan biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim içinde öyle ama benim beğendiğim yazarları hep bu Yayınevi basıyor :)

      Sil
  10. ha haaaa akademik olsun tutmasın diyosun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Edeebi yeteneğim yok benim.O yüzden akademik kariyere yöneleceğim :) Yprum için teşekkürler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...