1 Ocak 2016 Cuma

MARSLI - THE MARTIAN




   Vizyon Tarihi
02 Ekim 2015
2015 - ABD
Bilim Kurgu ,  Aksiyon ,  Gerilim ,  Macera
141 Dak.
 ,   ,   ,  ,  
Drew Goddard


Film Özeti

Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.








    Gelelim benim yorumuma Filmin kalitesi fevkalede idi. Bilim Kurgu ile ilgilenmiyorsanız bile sırf görüntü kalitesi için izleyebilirsiniz. Matt Doman harika bir performans sergilemiş. Film 2035 yılında geçiyor. Belki filmde ki yaşanan olayları belki görebiliriz.20 yıl çok uzun bir zaman dilimi olmasa gerek :) Konusunu çok sevdim. Bir insan Mars'ta yahut başka bir gezegende tek başına neler yapabilir.Filme çok büyük miktarda para harcanmış ama film bunun hakkını vermiş( İMDB puanı 8.3 ) 
   Filmdeki Masaüstü Bilgisayarlar dikkatimi çekti hani şu 1995-2006 yılları arasında kullanılan büyük mönütürlü olanlardan vardı. Yıl olmuş 2035 hala bilgisayarlar olmamış.
  Filmin sonu daha farklı olabilirdi. Mesela NASA Marsta  organik tarım çalışmaları yapabilirdi.
  Filmde NASA'nın uluslararası bir kuruluş olduğunun vurgusu yapılmıştı. Madem bunu öne sürüyorsunuz. Astronot ekibi etnik çeşitliliği bulunan bir ekip olabilirdi..
  Son olarak. Filmi beğendim Kitabını okumadım okur muyum bilmem. Ancak filmi izledikten sonra okumam benim için iyi olamayacaktır. Farkındayım bazı eleştirilerim eleştirmek içindi :)























7 yorum:

  1. Iyi seyirler, ben de bir bilim-kurgu için temposunu düşük bulmuştum. Bir de tam Mars'ta bitki yetişir mi haberleriyle paralel olarak filmin ana tema olarak Ekim'e vurgu yapması Hollywood un sipariş film alışkanlığı akla geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Sipariş film yapmasalar olmaz :) illa bir mesaj verecekler

      Sil
  2. İşte kitabını okuyanlar filmi hiç sevmiyor :D izlenmeyecek bir film kesinlikle değil ama kitabı okurken kahkahalarla güldüğüm Mark Watneyi filmde bulamadim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D kitabı olduğunu filmden sonra öğrendim :) yoksa bende aynı düşüncede olurdum

      Sil
  3. Şuan bu filmi izliyorum. Elime telefonu alıp bloglara bir el atayım, dedim. Bir baktım senin postun. Okudum ve bir kitabı olduğunu senden öğrendim. Yorumlarım kendi postumda olir. :)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...