2 Ocak 2016 Cumartesi

BARFI! AŞKIN DİLE İHTİYACI YOKTUR



10 Mayıs 2013
2012 - Hindistan
Dram ,  Komedi ,  Romantik
151 Dak.
Anurag Basu ,  Sanjeev Dutta




Film Özeti

Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır. Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti bütün dengelerini alt üst etmiştir. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.


Barfi: Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur Resimleri

  "Ne konuşabiliyorsunuz ne de duyabiliyorsunuz." Bir düşünün zihninizde canlandırın. Peki böyle bir engeliniz olduğu için belki aşık olmak sizin için zor olabilir. Ama Barfi için zor olmuyor. Çünkü duyguların dile ihtiyacı yok.Özelikle de aşkın dile ihtiyacı yok. Eğer karşınızdakini severseniz. Yani gerçekten severseniz. Karşılıksız ve onu anlamaya çalışırken onu olduğu gibi kabullenirseniz hiç bir şeye ihtiyacınız kalmıyor.Sevdiğiniz insanla birlikte hem yaşamayı hemde ölümü göze alabiliyorsanız sadece dile değil hiç bir şeye ihtiyacınız kalmaz.
   Filmin kurgusu çok iyiydi. Sürükleyiciliği çok iyiydi. Filmin asıl karakteri olan Barfi adeta Hintli Charlie Chaplin idi filmde. Yahut şöyle değerlendireyim Charlie Chaplin döneminin renklendirilmiş hali desek doğrudur. Ben izlerken çok güldüm. Lakin Barfi'nin çok romantik bir yönü daha var zaten filmin başında bunu anlarsınız :) Acısıyla tatlısıyla kendini izlettiren bir film ..
  Sonu benim beklediğim gibi bitmedi ama bu sondan da memnun oldum. Bir yandan ağzımda küçücük bir tebessüm diğer bir yandan da gözlerimin hafifçe  yaşarması ile filmi bitirdim diyebilirim. Bu duyguyu hayatımda zor yaşarım bir yandan gülerken diğer yandan da ağlamak... :)
 Genel olarak, Filmi beğendim ve sizlere tavsiye ediyorum. Sevginizin kıymetini bilin ve eğer izlerseniz ve ya izlemişseniz. Hepimizin bu dünyadaki hayatı filmin sonundaki gibi olsun :)  

13 yorum:

  1. Hint filmleri uzun oluyor ya. Ama gerçekten kurguları güzel oluyor. Bu filmde de müzik ve dans var mıydı? Araya böyle bir serpiştiriyorlar. Bu filmi not aldım. Kuzenime ileteceğim. :) O sever hint filmlerini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet malesef uzun oluyor. Filmde müzik vardı.:) Kuzenin ve sana iyi seyirler :)

      Sil
  2. Öncelikle film önerisi için teşekkürler. Hint filmlerine bayılırım. Özellikle aamir khan filmlerine. Bu filmi hiç duymadım ve düşüncelerinizden sonra izlemeye kararlıyım. Son cümleniz; yani "Hepimizin bu dünyadaki hayatı filmin sonundaki gibi olsun" cümleniz beni filmi izlemeye teşvik etti. Nasıl bir son acaba diye düşündüm. Umarım site olarak ulaşmak istediğiniz yere ulaşırsınız. Başarılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oncelikle Teşekkürler Amir Khan filmlerini bende çok seviyorum. Sizinde başarılarınizin devamını diliyorum

      Sil
  3. Ne filmdi ama yaa :) hala her gördüğümde bi gülümseme oluşuyor yüzümde. Bazı filmler iyi ki var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iyi ki var :) izledim izleyeli yüzümde bir tebessüm var :)

      Sil
  4. Çok çok çok severek izlemiştim.Sizin vesilenizle bende herkese tavsiye ettigimi duyurmus olayim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler teşekkür ediyorum. Herkes izlemeli :)

      Sil
  5. Çok çok çok severek izlemiştim.Sizin vesilenizle bende herkese tavsiye ettigimi duyurmus olayim :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bu filmi de hemen izlemeliyim :))) Ellerine sağlık *

    YanıtlaSil
  7. A bu film... Bu filmi ne kadar zaman önce izlemeye niyetlenmiştim de araya artık neler girdiyse öyle kalmış. Şimdi hatırladım ve hatırlattığın için çok memnunum, en kısa zamanda izleyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...