19 Nisan 2016 Salı

Mim: Yak, Yediden Yaz, Tekrar Oku





Merhabalar,

     Mimlendim, Mim yazmayalı ne kadar uzun süre geçmiş değil mi? Bu sefer Beni Şiirsel Hisler'in yazarı ve sevgili blogger dostum Betül Tosun mimledi. Var olsun sağolsun.

   Ne kadar zor mim benim için. Ben genellikle klasik kitap okuyorum. Klasik kitaplar için zor bir durum ve ben zoru severim. Bana böyle mimlerle gelin dostlar!(Bu aralar öz güvenim tavan yapmış durumda esasında böyle değilim) Birazdan mimin şartını yazdığımda anlayacaksınız neden zorlandığımı.Bu arada mime geçmeden önce belirtmek istedim. Bir kitabın yakılması ya da yırtılması düşüncesi bile benim kalbimi sıkıştırıyor doğrusunu söylemek gerekirse, çünkü bütün kitaplar aslında büyük bir amaç için yazılmıştır.

Mimin Yasaları:

- Okumuş olduğunuz kitaplardan üç tanesini rastgele seçin.

- Bunlardan birini yakmayı, birini yeniden yazmayı, birini de tekrar okumayı tercih edin. 

- Bunu (en az) üç tur tekrarlayın. 

Evet başlıyoruz: 



1.Tur




Yak - Aşk

Çok okunan bu kitabı 2015 yılının son günü bitirmiştim. Tasavvuf anlayışını bu kadar basite alıp aslından uzaklaştıran bir kitap olduğunu düşünüyorum. İşte tamda bu yüzden bu kitabı yakardım.

Yeniden Yaz- Ölü Canlar

Gogol Dede hiç alınmasın, bu kitap çok sıkıcıydı. Tarihte o kadar yazarı etkilemişsin beni etkileyemedin. Bu tezat atları taşıyan kitabını yeniden yazmak isterdim.

Tekrar Oku- Alacakaranlık Serisi

Biliyor musunuz? Bende ergen oldum. Hala ergenimsi davranışlar gösteriyorum. Ama en o zamanlarımın en tat aldığım serisi ve bana kitap okumayı sevdiren bir seri olduğu için Yıllar sonra acaba neden sevdim ben bu Edward'ı Bella'yı ya da Jacob'u diye merak ettiğim için. Evet Canlar, Robert için zamanında Facebook'da sayfası  bile açmıştım....

  

2.Tur



Yak- İşaret 

Tam hatırlamıyorum. Ortaokulun sonlarında veyahut lisenin başında anlamsız bir serüvenle serinin bir kaç kitabını okumuştum. Sonra baş karakterimiz saçmalayınca bırakmıştım. Bunu yakmayı uygun gördüm.

Yeniden Yaz- Kürk Mantolu Madonna

Bu kitabı herkes gibi bende çok beğendim ama mutlu sonla bitsin isterdim. Bu yüzden yeniden yazardım.

Tekrar Oku - Suç ve Ceza

Bu kitabı ay  okumaya razıyım. Ne kadar beğendim anlatamam. Fyodor Amca yazmış, Raskolnikov'u tam olarak anlamak gerçekten çok güç.Bu kitabın içinde ne girift bilmeceler gizli bir bilseniz.


3.Tur




Yak - Erasmus Savaşa Karşı

bu kitabı insanlık için hümanizm için yakardım. Hümanist düşüncenin öncülerinden Erasmus'un bu çelişkilerle dolu kitabını yakardım. Yaktığım külle ise "Hümanizm aslında insancıl değil." yazardım.

Yeniden Yaz- Kayıp Gül 2

Bu kitabı genel manada beğendim. Fakat sondan önceki gelen bölüm çok gereksizdi bu yüzden yeniden yazardım.

Tekrar Oku - Od

Bu kitabı okuduğum zaman çok beğenmiştim. Kitapta işlenen konu Yunus Emre ve 13. yüzyıl Anadolu'suydu.Benim ilgimi çeken konulardan ikisi tarih ve edebiyatı bu kitapta bulabilirsiniz.Ben çok beğenmiştim. Bu kitabı tekrar okurdum. Şüphesiz.

Bu kadarcıktı.Lütfen görüşlerinizi bildirin.

Mimlenenler:

Bi Poşet Kitap

Kitap Eylemi

Kitap Cumhuriyetim


20 yorum:

  1. sahiden ne zor de mi yaaa, esseve rin beni de mimledi ama nasıl yapcağımı bilemedim daha bakalım. güzel cevapların ve haklı da. kürk mantolunun sonunu değiştirmek he. valla bak o zaman sende edebiyat gözü var işte. kimin aklına gelir ki bu yaaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok teşekkür ederim maalesef edebiyat gözü yok bende. Ama farklı açılardan bakanbilme özelliğim var sadece :)

      Sil
  2. Bu mime bayılıyorum ya :) Aşk'ı ben de yakardım sanırım :) ama ben Od'u da yakardım ne biliym sevememiştim belki yanlış zamanda okudum :) çok teşekkürler mim içinn :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevk meselesi sonuçta :).Umarım zevk alırsın :)

      Sil
  3. Ben olsam popüler kültür kitaplarının hepsini yakardım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bazen güzel işler çıkabiliyor. Bu yüzden arada sırada onlara şans vermek gerek :)

      Sil
  4. Popüler kitapları alıp okumadığımdan ve kitap alırken çok incelediğimden sanırım artık hiçbir kitabımı yakamam. Bu kitapları yeniden yazmak mı? Ne haddime. Okuduk kabul ettik. Dini temalı roman kitaplarını da sevmiyorum. Lafı dolandırmadan açık seçik yazılacak benim kitaplarım. Din anlamak ve yaşamak içindir. Edebiyat başka bir şeydir.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Aşk'ı ben de yakardım... Raskolnikov ise evet yeniden okunur. Ölü Canlar... ben o kadar sıkılmamıştım ya okurken. Zevk meselesi sonuçta. Mimini çok beğendim... :)))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumların için teşekkür ederim. Dilersen sende yapabilirsin

      Sil
  8. Çok hoş bir mim olmuş, katıldığın için sağol canım :)
    Ve ayrıca ben de ergenliğimde ağır bir Twilight fanıydım ve o tip sayfaları ben de açmıştım facebook üzerinden :D

    YanıtlaSil
  9. Aldım mimini en yakın zamanda yapmaya çalışacağım :D

    YanıtlaSil
  10. aldım mimi , teşekkürler en yakın zamanda yapmaya çalışacağım :D

    YanıtlaSil
  11. Mim için teşekkürler,yapmaya çalışacağım;)

    YanıtlaSil
  12. ölü canlar yarım bıraktığım nadir kitaplardan, belki de çeviri kaynaklıdır diyip bilindik bir yayınevinden bir daha almayı düşünüyordum ama sen de sıkıcı demişsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kiminle konuştuysam sıkıcı olduğunu söyledi. Evet ben de kitabı sıkıcı buldum.Ama bende bir şans vermeyi düşünüyorum. Yorum için teşekkür ederim. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...