17 Nisan 2016 Pazar

Kitap Alışverişim.....

  Merhabalar,
Bu aralar çok yazamıyorum. Hatta burası kitap bloguna dönüştü ama aslında bir kitap bloğundan çok fazlası, Filmler ve her şeyden çok değer verdiğim düşünceleri yazıya geçirme blogu aslında. Ama kitaplar olmadan fikirlerin havada kaldığını biliyorum. İşte bu yüzden son zamanlarda kitaplara çok önem vermeye başladım.

Ama bir de okul var. II. Dönem başladığından beri yazılarımın arası açıldı. Artık daha sık yazacağım. ..




Şu an nasıl hissediyorum biliyor musun sevgili blog yazarı kardeşim?Günlerce susmuş ve içine her şeyini atmış sonra birden bire konuşmaya başlayan lakin susmayan insan gibiyim. Şu an ne kadar rahatlıyorum anlatamam.

Yavaş yavaş kitap alışverişime geçeyim.

Hazır olun fena eleştireceğim:

Bu ay ki kitap alışverişimi Ankamall alışveriş merkezindeki D&R mağazasından yaptım.Aslında lamk istediğim kitaplar farklıydı.Koskoca D&R mağazasında her çeşit kitap vardır diyeydi. Ama yokmuş. Hiç bir mağazasında da yokmuş. Üstelik internet satışlarında da yokmuş!!! Peki ben ne alacaktım. Necip Fazıl Kısakürek'in O ve Ben'i varsa bir kaç kitabını daha alacaktım. Hatta Necip Fazıl'ı ne Sezai Karakoç var ne Erdem Beyazıt var.Hatta o dönem ki şairlerin hiç biri yok. Sadece bir kaç kitabıyla Zarifoğlu bana rafların arasından gülümsedi ve Yedi Güzel Adam şiir kitabını aldım. D&R Türkiye'nin her yerinde  var. Mağazalara her çeşit insan giriyor çıkıyor ama sırf ayrımcılık yapmak adına satmıyor. Necip Fazıl, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören gibi şairlerin kitabı yok. Ama nedense Cahit Zarifoğlu var. Neden mi?  Cahit Zarifoğlu'nun çizgisi de az önceki saydığım yazarların çizgisinde. Yalnız ifadeleri anlaşılmaz. Belki anlaşılmaz olduğu için kitap dostu D&R Cahit Zarifoğlu satıyordur. Bilemeyeceğim. Eğer onun içinse Necip Fazıl'da zor anlaşılır. Satmazsanız satmayın.Sen kimsin D&R?

 Demem o ki, Ben bir türde kitap okuyan biri değilim. Çeşit çeşit okuyorum. Beni uzun süredir takip edenler bilirler. Ben buradaki yazılarımın içine Nazım Hikmet'in şiirlerini de koydum.  Okuduğum kitap yelpazesi epey geniş. Kitap kategorisine girip bakabilirsiniz. Bir şirket olarak Türkiye'nin  her yerinde mağazanız varsa her şeyi satmalısınız. Bu bir satış politikasıdır her şeyden önce. Eğer sanat için satıyorsanız Necip Fazıl, Türk Edebiyatı'nın Şairler Sultanı almış ender şairlerindendir.Kısacası D&R çok ayıp ettin, bir müşterini kaybettin.

  Aradığım kitaplar yoktu belki ama listemdeki kitaplardan vardı. Onları görünce dayanamadım. "Bu kitapları da alayım öyle boykot ederim dedim."

Evet işte aldığım kitaplar:

Yedi Güzel Adam - Cahit Zarifoğlu

Geçen Ay Yaşamak kitabını okuyarak, buz dağının görünmeyen kısmına doğru yolculuk yapmıştım. Bu ay ise şiir kitabını almış bulundum.

Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hussain
İlk girdiğim kitap tanıtımı Uçurtma Avcısı kitabıydı. Bu kitabı görünce dayanamayıp aldım. Yine Afganistan'ın  sosyal problemine değiniyor. Bu sefer ki konumuz, Kadınlar...

Felsefenin Kısa Tarihi - Nigel Warburton
Bu kitap benim alanımla ilgili bir kitap. Felsefe 1. Sınıfa başlamadan okumam gerektiğini düşünüyorum.

Ütopıa- Thomas More
 Kitap listemde bulunan ama bir türlü alamadığım bir kitaptı. More'un kurduğu dünyayı  gerçekten çok merek ediyorum.



25 yorum:

  1. Güle güle oku. Yazılarını bekliyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Merve bende seninkilerini bekliyorum ^^

      Sil
  2. Ütopya ve felsefenin kısa tarihi iyi kitaplardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felsefenin Kısa Tarihi'ni biraz karıştırdım. Gerçekten güzel kitap. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Güzel kitaplar.. O ve ben de harika bir kitap çile mesela.. Son devrin din mazlumlari.neden satmadiklarini çözemedim dogrusu

    YanıtlaSil
  4. Ben kitaplarımı kitapyurdu sitesinden alıyorum, indirimli oluyor, çok da memnunum. Raflarda dolaşır gibi siteyi ve yorumları dolaşıyorum. Kitapları jelatinli, tertemiz, hatta içine ayraç ve kahve koyup gönderiyorlar. Kitapçıları ise zevk için dolaşıyorum. Aldığın kitaplardan sadece Bin Muhteşem Güneş'i okudum. Yazarın hepi topu üç kitabı var zaten. Hepsini okumuş biri olarak en beğendiğim Bin Muhteşem Güneş oldu. Son kitabını ise hiç sevmemiştim. Aldığın diğer kitaplar okuma listemde. İnşallah alırım ben de. Sana iyi okumalar, bol kitaplı günler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende mayıs ve haziran ayında kitapyurdundan almayı planlıyorum.Tavsiyen için teşekkür ederim.Size de bol okumalar ❤

      Sil
  5. Ne güzeldir o ikinci yeninin üstatları ya. Ben kendimi hep Bayazıt'ın, Zarifoğlu'nun, Sezai Karakoç'un şiirlerinde bulurum.
    En sevmediğim şeydir ideolojilerinden dolayı insanları ötekileştirmek. Eh bir müşteri kaybı da burdan gelsin bakalım.
    Mutlu, eğlenceli okumalar.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Talha .MTY.,sende gülücüklü kal...

      Sil
  6. Alışverişlerin en güzeli :)

    D&r evet benim içinde aradığımı bulamadığım bir yer hem çoklar hemde içleri hiçlik. Aylardır Ali Ural ve kitaplarını arıyorum yok.

    Keyifli okumalar :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece fikir için değil sanat için de okunuyor Ali Ural'da öyle.D&R popüler kitap okuyucularına hitap ediyor daha ziyade.
      Teşekkür ederim.

      Sil
  7. Merhaba Esmanur.Hem sana derslerinde başarılar dilemek, hem de kitap önerilerine bakmak için geldim kızım.Seçilmiş, özellikle siz gençlerin seçtikleri kitapları alıyorum.Burada da Felsefenin Kısa Tarihi kitabını seçtim.Sevgilerimle Esmanur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim .Evlerinden öperim. Felsefenin Kısa Tarihi kitabına birazcık başladım.Gerçekten güzel kitap.Umarım beğenirsiniz. Sevgilerle

      Sil
  8. Hayırlı uğurlu olsun.
    İyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  9. Iyi okumalar dilerim canim. Thomas more u merak ediyorum yorumunu bekliyorum kitap hakkinda.

    YanıtlaSil
  10. Felsefe'nin Kısa Tarihi'ni çok merak ettim, kitap hakkındaki yorumlarını merakla bekliyorum :') İyi okumalar ^.^

    YanıtlaSil
  11. Bin Muhteşem Güneş çok güzel bir kitaptır. Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
  12. güzel tercihler, kutlarım:)

    YanıtlaSil
  13. keyifle oku ki, hepsi çok güzel:D

    YanıtlaSil
  14. bin muhteşem güneş çok etkilemişti beni, ütopyaya karşı da bir önyargım var, okumayı sürekli erteliyorum, hiç hazır hissetmiyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ütopyayı okuyorum şimdi önyargılı olma bence :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...