30 Temmuz 2016 Cumartesi

İdam Cezası


Bugün gündeme ilişkin bir konu hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Meydanlar 15 Temmuzdan itibaren "İdam Gelsin" diye inliyor. Haklılar, o kalabalığın içinde yüzlerce insan hayatını kaybetti. Ben idam cezasını savunanlardanım.  İnsan haklarına saygım olduğu için bu cezanın tekrar yürürlülüğe girmesini istiyorum. Neden mi?



İnsan haklarına saygım var. Çünkü, yüzlerce insan şehid olurken, birilerini insanlığını kaybetti. O insanlar hayatlarını kaybederken, birileri acımasızca uçaklardan bomba atıyordu. Kendi milletine ateş edenler insan olabilir mi? Olsa olsa vatan haini olur. Benim neznim de insanı insan yapan, bir başkasına karşı ve vatanına karşı tutumudur. Eğer o tutum güzelse insan insandır. Eğer değilse o kişi hayvan bile değildir. Bu yüzden idam cezasını savunuyorum. Yani dişe, diş göze göz.

Birleşmiş milletler ne derse desin, dünya beşten büyüktür. Avrupa Birliği kararın yanlış olduğunu söylerse söylesin. Dünya, beşten büyük olduğu gibi, yirmi sekizden de büyüktür. Hiç bir ülke bir başka ülkenin yaptırımlarına karışmamalıdır. Dünya da bir sürü ülke var ama birileri hep bizim Hukuk sistemimize müdahale ediyor. Bu bir ülkenin vatandaşının isteğini kötü göstermektir. İdam ve işkencenin gerçek tarafları kendileriyken, iki yüzlülükle bu cezaların uygulandığı ülkelere katışmaları hadsizliktir. bırakın kararı meclis ve halk versin.

İdam cezasını savunmak demek her önüne geleni idam et demek değildir. İdam cezasının uygulanma sınırları belirlenmelidir.
Fakat TCK'ya göre cezanın yürürlülüğe girdiği tarihten itibaren ceza geçerlidir.O tarihten öncekileri kapsamaz.

Tabii ki, bu kanun mecliste görüşülmeli ve  sınırları yeniden belirlenmelidir. Eğer yeter sayıda oylama kabul edilmezse halk referanduma davet edilmelidir. En iyi kararı demokratik bir biçimde halk vermelidir.

Not: Çok sinirliyim.15 temmuz gecesi yaşananların videolarını izlediğimde çok üzüldüm. Pilotlar adeta sivil insanları düşman olarak görmesi beni yıktı. Çünkü o atılan her bomba her kurşun bu milletin emeğidir. Belki de insan olamamış hainlere ölüm bile ödül olur.




6 yorum:

  1. Hepimizin canı çok yandı ve hala yanmakta.O canavarlarla aynı gökyüzünü paylaşmak aynı havayı solumak beni de çok rahatsız ediyor.Ben İLAHİ ADALET'e çok güveniyorum.Allahın verdiği canı Allahtan başkasının almaması gerektiğine de inanıyorum.Çünkü o masum insanlara zarar veren o canavarlara bizim verdiğimiz idam cezası hafif kalacaktır.İdamı istememin sebebi İnsan hakları falan değildir ha yanlış anlaşılmasın ben onları "insan" olarak nitelendirmiyorum.Ben idam'ın onlar için bir kurtuluş olduğunu düşünüyorum.O canavarların önce yaşarken cehennemi görmelerini istiyorum.İdam da gelirse karşı çıkmam tabi ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle düşünüyorum. Yorum icin teşekkür ederim.

      Sil
  2. Haberleri izledikçe hepimiz çok üzülüyoruz.O kadar çok şehit ve yaralı var ki :(

    YanıtlaSil
  3. Yorum için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bana kalırsa da gelmeli, ama sınırları iyi çizilmeli. Memlekette hesap sorulması gereken o kadar çok kişi ve mesele var ki, bir yandan daha önce verilen şehitlere neden bu kadar sessiz kalındı diye sormadan edemiyor insan. Ama iyi düşünmek, ölçmek gerek, sağ duyulu olmak, haktan ayrılmamak gerek böyle zamanlarda. Bunu başarabilmek zor olan ve öfkeyle yapılan konuşmalar ve verilen kararlar bazı şeylerin atlanmasına veya bazı konularda aşırıya kaçınılmasına da yol açabilir. Bunu da göz ardı etmemek lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkür ederim. Haklısın dikkatli ve titiz olmak gerekiyor böyle zamanlarda.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...