14 Haziran 2016 Salı

Obsesive Compulsive Cleaners-Temizlik Hastaları

 

 Merhabalar,
  Televizyona pek bakamıyorum. Yada pek sarmıyor. Televizyon başına geçince açıyorum TRT Belgesel kanalını izliyorum. Açtım yine TRT Belgesel Kanalını bir adam harıl harıl pislik yuvası haline gelen bir evi temizliyor.  Benim de dikkatimi çekti. Dedim ki;" Neden bir adam bir ev dolusu pislik yığınını temizler?" anlayamadım.

  Sonra sonra Programı izledikçe anladım tabi ki. İngiltereli OKB ( Obsesiv Kompulsiv Bozukluk) hastaları , gönüllü olarak, temiz olmayan, istifçilik yapıp eşya biriktiren insanların evlerini temizliyorlar. Sadece bununla kalmayıp Halka açık alanları da temizliyorlar. Ayrıca ellerine alıyor bir adet temizlik ölçer cihazı, Halka açık alanların temizliğini ölçüyorlar. Bu cihazın verdiği veri 500 altı ise o alanda yemek pişirilebilir anlamına geliyor. Mesela sonuç 250 çıktı. Bu durumda bile OKB hastaları o alanın temiz olduğuna inanmıyor. Onlar için tatmin edici sonuç 0 olmalı. OKB hastaları bu derece takıntılı olduklarından ziyade hayatları zorlaşıyor. Dışarı çıkıp sosyalleşemiyorlar evlerinde ise ailelerine vakit ayırmıyorlar. Yaptıkları şey günlük 8 saat temizlik yapmak. Ben 2 saat yapınca hemen yoruluyorum.
 
  Temizlik Hastaları Programında gördüğüm kadarıyla çoğunluğu Çamaşır Suyu kullanmaktan mutluluk duyuyor. Çünkü çamaşır suyu herşeyi temizliyor. Günde 2 şişe bitiren var. Mesela biz evde kullanıyoruz. Ben de kokusunu alınca etraf temizmiş gibi hissediyorum ama toplamda ayda 6 litre harcıyoruz. Bir diğer sevdikleri temizlik aracı ise buharlı elektrik süpürgesi. İlerde bende almayı planlıyorum.

Bir de istifçiler var. Bunların evlerini pislik götürüyor. Evlerinde yatacak yerleri yok. Yürüyemiyorlar döküntüden evde. Yataklarına kadar pis lik dolu. Öyle toz falan da değil. Neyse çok ayrıntıya girmeyeceğim. Zaten evlerinin her yeri gri renkle kaplanmış. Toz grisi yün gibi birikmiş. Evlerini temizlemeye gelen OKB'lileri ise hiç beğenmiyorlar. OKB hastaları sizin ciğerinizi çamaşır suyuna yatırsa ancak temizlenirsiniz.

Size de tavsiye ediyorum. Temizlik yapmaya üşeniyorsanız arada bir bakın derim. Farklı temizlik yöntemlerini de göstermiş oluyorsunuz. Örneğin; Derz araları nasıl temizlenir ya da klozetler nasıl temizlenir vs. bunları öğrenebilirsiniz.

Neyse efendim . Herkese  iyi geceler....


(Bu da bir istifçinin evi)

21 yorum:

  1. Benzer bir programda; bir barda bulunan bardakta, umumi klozetin oturma yerinden daha fazla mikroorganizma olduğunu görüp şok olmuştum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ben de o bölümü izledim.Bende şok oldum.Dış dünyaya karşı bakış açımı değiştirdi :)

      Sil
  2. Geçen bir blogger daha yazmıştı şart oldu artık bunu izlemek :)

    YanıtlaSil
  3. Ayda altı litrede hiç az değilmiş ama O.o Bu ara bu programı çok duyuyorum bir bakıyım bir ara :)

    YanıtlaSil
  4. Ben başından beri izliyorum programı ve her iki taraftan da olmadığım için şükrediyorum; çünkü iki durum da normal değil biliyorsun ki. Ne tüm vaktimi temizliğe harcarım ne de evimin çöp yığınına dönüşmesine razı olabilirim. Normalim yani :) Tabii bunu o insanları küçümsemek için yazmadım, çoğu zaman onlarla birlikte duygulanıyorum hatta ilerleme kaydettiklerinde filan. Program ilgi çekici ve faydalı orası kesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende iki taraftan olmadığım için çok şükrediyorum. Yorumun için teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Benim eve de gelseler ya ;) merak ettim nette bulursam bakıyım belki ben de aska gelirim de bir iki şey temizlerim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Bize de gelseler keşke.Yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Orada Hayley diye bir temizlik hastası var. Ben de onun tavırlarına ve laflarına çok gülüyorum ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir adet anne kız var onlara çok gülüyorum. Hayley de çok komik :)

      Sil
  7. Hahaha bunu ben çok izliyorum tıpkı senin gibi bir an kendimi okudum sanki tv izlemeyen biri olarak trt belgesel izlerim genelde dizi felan değil yani ama bu programı izleyince aşk ile temizlik yapasim geliyor :)

    YanıtlaSil
  8. Ben Tlc'de olanını izliyorum aynı mı hiç bilmiyorum.Şahsen ben basit temizlik takıntısı olan biriyim ama asla başkasının evini bu kadar detaylı temizlemem.Bu adamlar nasıl takıntılı anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bir başkasına yardım ederim ama bu kadar değil :)

      Sil
  9. Ya bayılıyorum bu programa. Gerçi bayadır izleyemiyorum ama olsun.
    O evleri temizleyip, yeniden dekore etmelerini izlemek çok hoşuma gidiyor. Bir yandan da şaşırıyorum. Ben OKB hastası olaydım, sanırım böyle bir işe girişmezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende girişmezdim. OKBli olmadığım halde ben bazı kirli partiküllere dokunamıyorum. Çok zor bir şey...

      Sil
  10. programı daha önce hiç duymamıştım. mreak ettim şimdi :) ay benim babam tam bir istifçidir beni çok kızdırır :D bulduğu her şey i lazım olur diye depolar, neyseki benim evim ayrı :D :D

    YanıtlaSil
  11. Bu program cidden çok sağlam, bende 2 3 kere denk gelip izledim de.. 6 7 ay evini temizlemeyen insanlar, günde 2 3 kutu çamaşır suyu kullananlar.. OKB hastalığı gerçekten zor bir hastalık..
    Ellerine sağlık, güzel bir post olmuş bu :)

    YanıtlaSil

  12. İskenderun Temizlik Şirketii olarak amacımız iskenderun'daki bütün müşterilerimizin memnuniyetini en üst safhalara çıkarmak ve
    İskenderun Temizlik firması olarak yaptığımız işlerin müşterilerimizin yüzlerinde tebessüm birakmasını sağlamak

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...