5 Haziran 2016 Pazar

Geri Dönüş ve Ramazan

Merhabalar,

    Size bir ara vereceğimi bile söylemeden aniden çekip gittim. Sadece bu da değil en sevdiğim ve tek hobim olan kitap okumamı bile yarıda bırakarak o lanet olası ders kitaplarına kendimi verdim. Otobüste o iğrenç ders notlarımla okula gittim ve geldim. Eve gelince de buralara hiç bakmayıp ertesi günkü sınavımla ilgilendim. Malumunuz hazırlıkta her hafta bir sınav oluyor. (Şunu da belirtmeliyim ki geçemiyorum.) Ama sınıftada kalmıyorum çünkü ben isteğe bağlı bir öğrenciyim. Bölüme devam edebileceğim. Bugün ise AÖF Adalet'in finallerinin son günüydü. Finallerim iyi geçti. Çok şükür. Ama o Medeni Hukuk -II dersine güvenmiyorum.




  Evet benim çalkantılı ders hayatım yüzünden bloga girmedim.Hatta bir çok bloga yorum yapamadım. Ama Yağmur Tozu artık tozu dumana katacak. Her gün başınızı ütüleyip. Her bir şeye bikbik yorum yapacağım.

  Benim için Ramazan ve tatil bu yıl aynı anda başlamış oldu. Bu yıl hiç teravih namazını kaçırmak istemiyorum. Bir de kuranı kerimi tamamını hatip etmek istiyorum. Sadece Arapça Kuran-ı Kerim okumak yeterli değil. Aynı zamanda mealide okuyacağım.

Bildiğiniz üzere blogumun başlığının hemen altında ve Sağ tarafta ki şeker kutucukta Necip Fazıl'ın kısa şiirlerini paylaşıyordum. Ramazan boyunca her gün iki adet ayet mealini sizlerle paylaşacağım. Özel olarak ayet paylaşmayacağım. Meali tevafuk-en  açıp nasibize düşen ayeti ilgili kısımlara yazacağım.

  Elbette bu kadarda değil her gün kitap okumayı da ihmal etmeyeceğim. Ayrıca bölümüm olan felsefe için hazırlığımı bu yaz bitirmek istiyorum. Yeri gelmişken itiraf edeyim. Lys puanım düşük gelince çok üzülmüştüm. Haftalarca her sabah ağladım. Bir sonraki sene hazırlanayım diye ama ailevi nedenlerden ötürü ailem imkanımızın  olmadığını söyledi.Ben de şehir dışında okumak istemiyordum.  Ankara'da ilgi alanlarıma en yakın bölümleri seçtim. Felsefe, tarih, ilahiyat, islami ilimler vs. Benim nasibım de Ankara Üniversitesi DTCF'ne çıktı. Ben kendimi hazır hissetmiyordum.Evet Felsefeyi seviyorum. Ama hep kendim gibi düşünen insanlarla konuşuyordum. Hatta bazen kafamın içindeki soruları onlara açamıyorudum. Açtığımda aman sende diye kestirip atıyorlardı. Kendi düşüncemi çevremdeki insanlara anlatamadıktan sonra benim düşünceme karşı olan insanlarla nasıl iletişim kuracağım diye kafamın içini yedim.Zaten dışarıdan gelen :"Neden Felsefe, İnancımıza aykırı (ama değil), ataması yok vs" gibi tepkiler yüzünden ağlamaklı halimden çıkıp üzüntü dolu bir döneme girdim. Kayıt döneminde "İsteğe bağlı Hazırlık Sınıfı Okumak İstiyorum "  seçeneğini seçtim. Bir de sonradan ne öğreneyim. Hazırlık sınıfı Gölbaşı Kampüsündeymiş. "Bir kere seçtim, hayatın gözü karaysa benimki daha kara "dedim. Aylarca Gölbaşına  gidip gelme amacım okulu dondurmadan 1 yıl boyunca bölümüme hazırlık yapmaktı.Ortamlarda İngilizce akademisyenlik için şart mart bir şeyler söyledim. 0 olan İngilizcem epey gelişti fakat geçemiyorum. Bu dönemde epey kitap okudum. Size 1 yıllık hayatımın özetini anlattım.

 Neyse Efendime söyleyeyim.Hazırlık sınıfını mecbur değilseniz okumayın. İnsanların önyargılarını da boşverin. Allah herkesin içini bilir deyin. Çünkü 1 yılıma maloldu. Ama bir sürü şey öğrendim. Bir gün İngilizce de öğreneceğim.

Ramazan-ı Şerifleriniz hayrolsun...

15 yorum:

  1. Sana da hayırlı ramazanlar ins bu ay bereketli geçer de tüm istediklerini yapabilirsin. Geçememiş olsan da çok şey öğrenmişsin o da yeter, bazen başarılar ve hayatımızdaki artılar not olarak değilse Zaman'la farklı sekillerde çıkarlar karsımıza. Ben de arkeolojiye başlarken benzer tepkiler almıştım. Maalesef bizim kesim bu tarz önemli alanları ciddiye almayarak hala hata etmekte devam ediyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ramazan ayınız mübarek olsun.

      Sil
  2. Öncelikle Ramazan ayı size ve ailenize hayırlar getirsin, ibadetleriniz ve dilekleriniz kabul olsun inş. :)
    Felsefe dediğimiz şey yaşamın kaynağını sorgulayan bir düşünce bilimi. İnsanı sorgulamaya, düşünmeye, anlamaya sevk ediyor. Aslında ilk emri Oku! olan Kur'an da bunu söylüyor.
    Ankebut/63: "Andolsun ki onlara, «Gökten su indirip, onunla ölümünün ardından yeryüzünü canlandıran kimdir?» diye sorsan, mutlaka, «Allah» derler. De ki: « Hamd de Allah'a mahsustur.» Fakat onların çoğu akıllarını kullanmazlar."
    Böyle diyor bir ayet. Çok yerde geçiyor aslında "düşünmezler mi?" sorusu. Kur'an kendi okuduğum, araştırdığım kadarıyla aklımızı kullanmamızı istiyor zaten. İnsanlar daha ilk emre uymadan, her konuda ahkam kesebiliyorlar maalesef. Siz vicdanınızın sesini dinleyin, samimiyet ve iyi niyet size başarıyı getirecektir. Ben de hazırlık okuyan biri olarak aynı düşüncedeyim ayrıca, mümkünse okumayın, vakit kaybı. :)
    Başta söylemem gerekeni sonda söylemiş oluyorum ama hoş geldiniz. :)
    Hayırlı Ramazanlar, keyifli okumalar dilerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ayetleri paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Sizinde Ramazan ayınız hayırlara vesile olsun.

      Sil
  3. Okuldan artık bıktım ve okulla ilgili şeyden tiksiniyorum. Ramazan'ı ben çok severim. Ama kendi evimde tutsaydım keyfim daha çok yerinde olurdu...
    Sende inşallah sınavlardan geçersin. Bende.

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin, hayırlı ramazanlar :)

    YanıtlaSil
  5. Tahmin etmiştim sınavlardan sebep buralara gelemeyişini. Gençlerin malum sorunları. :)

    Ramazan-ı şerifimiz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  6. Hoş geldin yeniden ... Allah yardımcın olsun ..
    Ramazan ayının bereketi hanenize, hoşgörüsü gönüllerinize, sabrı ruhunuza dolsun ...
    Sağlıklı , huzurlu , umutlu , neşeli , dostluk ve barış içinde insanca yaşayacağımız hayırlı ramazanlar diliyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Aynı temennileride senin için bulunuyorum. :)

      Sil
  7. Hayirli Ramazanlar canim.

    YanıtlaSil
  8. hoş geldin:) hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...