24 Ağustos 2016 Çarşamba

Müslüman Kadınlar

iran'da başörtüsü ile ilgili görsel sonucuHerkese Merhaba


 Bu aralar sık sık yazamıyorum.Gönül ister ki  her gün yazabiliyim ama olmuyor azizim. Niye olmuyor bilmiyorum, okul dönemi daha çok yazıyordum, işim gücüm yok şu an evde oturmakla meşgülüm. İçimde yazmaya dair bir özlem var. Anlatmak istiyorum insanlara, bugün ki konum müslüman kadınlar üzerine olacak, daha önce yine benzer konulara yakın olan yazım Ortadoğu Kadınları yazısını okumanızı tavsiye ederim.


Müslüman kadınlar ne yaparsa yapsınlar suç oluyor. Başlarını örtseler suç, çarşaf giyseler suç yahut başlarını açsalar suç. Sürekli yargılanıyoruz. Yargılanmak bizim doğamızda var.Dünya genelinde oluşan İslamafobik davranışlar bizleri akıllandırmalı ve çalışmaya sevk etmeli.İnsanlara en önemlisi şu düşünceyi öğretmeliyiz.
"Bir müslümanın yaptığı günahtan dolayı, başka bir müslümanın onu yargılaması doğru değildir. Nitekim hepimizin günahları var, kimimizin günahı tesettüre uymamak , kimimizin ki gıtbet yapmak vs. diye uzayarak gider. Bu yüzden kimsenin kimseyi bu konuda yargılama hakkı yoktur. En güzel sorguyu Allah yapar."
Evet az önce ki paragraf tamamen benim şahsi görüşüm. Bu bağlamda İrandaki kadın neden zorunlu olarak başörtü takmak zorunda olsun ki yahut neden Fransa gibi laik bir ülkede müslüman kadınlar haşema giydikleri için ceza alsınlar. Ortadoğudaki kadınlar islamı yanlış yorumluyan insanlar yüzünden spor yapamıyor, eğlenemiyorlar ve sosyal yaşamdan siliniyorlar. Avrupada ise denize bile girmeleri yasaklanıyor. Eğer müslüman bir kadınsanız hayat her zaman zor olabilir. Bazıları size günah diye hayatınızı çalar, bazıları ise terörist diye denizde yüzdürmezler. Ama nedense o ülkede Rahibe kadınlar denize girebilirler. Çünkü, Fransa laiktir. Türkiye de olduğu gibi Fransa'da da laiklik yanlış anlaşılmış. (Tamam tamam bu başka yazının konusu)
Neden hep kadınlar üzerinden bir operasyon yapılıyor? Özellikle Müslüman Kadınlar her zaman hedef oluyor. Özgürlüğümüz hep ayaklar altında,bilmiyorum belimiz ne zaman doğrulacak.  Ne zaman insan muamelesi göreceğiz? Ne kadar daha Daeş'in faturası masum insanlara kesilecek? bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum. Ama bu durum hiç bitmeyecek gibi. Bir yerde bitiyor diğer yerde başlıyor.
Yaşanan olayların faturasını hep masumlar ödüyor. Konuyla ilgisi olmayan insanlara hayat zehir ediliyor. Terörizmle böyle mücadele edemeyiz.
Son Olarak,

Özgürlük hepimizindir. Onun bunun değil tüm insanlığın.   

11 yorum:

  1. Hepimizin özgürce yaşadığı günler görmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Bu satırlara katılmamak elde değil. Bu yazdıklarının sosyolojik,ekonomik,kültürel,dini,politik,stratejik,tarihi vs. bir çok yönden açıklaması mevcut...Kur'an-ı Kerim'i veya tarihi birçok kaynağı açıp baktığımızda da görüyoruz ki taaa ezelden böyle bir mevzu söz konusu ve sanırım dünya döndükçe devam edecek.Zira imtihan dünyası. Esasen iş kafada bitiyor diye düşünmekteyim.Her birey değişime kendinden başlasa ve hiçbir kimseyi müslim,gayri müslim,şii,sünni,türk,kürt vs diye sınıflandırmasa sırf insan olduğu için kadına/erkeğe değer verse...Kim bilir belki bir gün. Dünyanın sevgiyle kuşatılması ümidiyle :)

    YanıtlaSil
  3. Halbuki müslüman kadınların da insan olduğu, herkes gibi hatalar yapabileceğini ve Allah'ın yolunda ilerlemek için çaba sarf ettiklerini unutmasalar hayat daha yaşanılabilir olurdu.
    Güzel yazı olmuş. Okuyanlar okumayanlar okutsun ;)

    YanıtlaSil
  4. Bir çırpıda çözmek mümkün değil bu konuyu kısaca şunu söyleyebilirim naçizane. .neden böyle insanlar yok diyen olmasını istediği gibi insan olmaya başlasın,hemen.
    İşte o zaman ümit var diyebiliriz.

    YanıtlaSil
  5. kadınlar üzerine dönüyor resmen tüm dünya. keşke herkes istediği giibi yaşayabilse.. :/

    YanıtlaSil
  6. Zor bir durum değil ama ötekileştirmek hepimizin doğasında var olan bir durum. Şort giyinse neden giyindi. Tu kaka Kapansa neden rımel sürdü vurun abalıya isteyen istediğini yaşayabilse saygı olsa Bir kere şunu bile duydum arkadaşımdan iki kapalı arkadaş birbiriyle tartışıyor. Yüzündeki makyaj yüzünden aslında bakıldığında ikiside kapalı ama yargılama kısmında ikiside birbirini yarğılıyor. İçimize hidayet versin rabbim. Sürekli etiketleyen insanlardan nefret ediyorum. Kalemine sağlık güzel yazı için...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...