5 Temmuz 2016 Salı

Duyuru ve Bayramınız Mübarek Olsun! !!!

Merhabalar, 
Duyuru:
Bir kaç gündür kafamı meşgul eden bir konu var. Blog yayınlarımla ilgili olarak, yeni içerikler üretemediğimi fark ettim. Dizilerin, kitapların ve filmlerin dünyası haline getirdim burayı ama bu blogu bunun için açmamıştım ben, arada sırada okuduğum, izlediğim film veya dizileri paylaşacaktım. Asıl amacım, sosyo kültürel ve felsefi meseleleri kafamın içindeki dolaşan düğümleri çözüp, çözdüğüm düğümleri burada anlatmaktı. Ama kitap-film-dizi konsepti kolayıma geldi.




İçerik konusuna gelince ise,  dizi-kitap-film tarzında yazdığımda şunları fark ettim:

1- Google aramalarında zaten bu kategori hakkında epeyce içerik mevcut. Ama sosyal meseleler gündeme göre değişiyor. Sonra kaybolup gidiyor. Tam çözüme ulaştıramıyoruz. Çünkü meseleler üzerinde çok durmuyoruz. Küçük bir blogta bunu yapmak epey zor ama bir iki kişiye dahi faydalı olmak beni çok mutlu eder.

2- İnsanları düşündürmüyorum. Yani bir kitap ile ilgili yazdığım yazıyı okuyunca insanların yorumları, "çok güzel bir kitaptı yahut çok güzel anlatmışsın." şeklinde gelişiyor. Oysa ki insanları düşündürmeyi çok seviyorum. Herkes'in kafasının üstünde soru işareti görmek beni sevindiriyoe.

3- İnsanları düşündürmediğim için de blogumda tartışma ortamı oluşmuyor.Halbuki, ben tartışmayı seven bir insanım. Elbette ki, kaostan beslenen bir tartışma ortamı değil, seviyeli bir tartışma ortamını seviyorum.

Evet bu üç sebep dolayısıyla, artık izledğim film-dizileri, okuduğum kitapları ayrı ayrı paylaşmayacağım.  Ayda bir izlediklerim ve okuduklarım şeklinde yayın yapmayı düşünüyorum. Böylece sizinle okuduğum ve izlediğim materyaller hakkında bilgi vermiş olacağım.

Film dizi kitap kategorisinde yazanları da çok seviyorum. Bu benim kişisel düşüncem. Hepinizi severek okuyorum.

Yarından itibaren bu tip yazılara başlıyorum.



Yazının ikinci bölümü:

Bayram bu yıl hiç güzel değil.Çünkü kimsecikler kalmamış. Dokuz günlük bayramda herkes tatile gitmiş. 

Akraba ziyareti ise neredeyse hiç kimseyi bulamadık. Babamın izni yok malesef bugün boştu. Akrabaları gezmek istedik ama herkes gitmiş.Bayramın ilk günü herkes evinde olurdu.Bir garip hissettim.

Ama olsun evde bir sürü şeker var.

Yarın da köye gideceğiz. Köyüm de Ankara da benim ama çıplak gözle yıldızları görebilirim. Hatta buraya yıldızlarla ilgili yayın hazırlarım. Elbette dönüşte yazmış olurum.

Benim  için en güzel bayram hediyesi gülümun tekrar açması oldu.

Bakınız efendim bu benim gülüm ,


Bunlarda annemin gülleri,

Ama iki güle de annem  bakıyor, bana koklaması  kalıyor.

Sizin bayramınız nasıl geçiyor?Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

22 yorum:

  1. Bayram,çok sıkıcı geçiyor.Yarın anneme geçeceğim.Güller de çok güzelmiş :)

    YanıtlaSil
  2. yazı tipin biraz okunaksız olmuş :( bence de çok güzel bir fikir aylık olarak anlatman. daha rahat olur bizim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı tipini degistirecegim :)
      Yorum icin teşekkür ediyorum... :)

      Sil
  3. Benimde blogumu açma sebebim kendi yazdığım yazıları, düşüncelerimi filan paylaşmaktı. Fakat sürekli dizi, film, kitap paylaşmaya başladım. Dediğin gibi bu tarz paylaşımlar yapmak kolayıma kaçtı. Paylaşımlarını merakla bekliyor olacağım.
    Ve seninde bayramın mübarek olsun. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay teşekkür ederim. Bayramın mübarek olsun. :)

      Sil
  4. Ramazanların eski tadı olmayınca bayramların da kalmadı mı ne?Yine de şükürler olsun bugünlere eriştik.Yazı için emeğinize sağlık.Bu arada güllerinize de bir maşaAllah yolluyorum zira çok güzeller.Bayramınız da pek mübarek olur inşaAllah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ramazan hüzünlü geçti. Allah'a şükür diğer bayramlar güzel geçsin.Ay teşekkür ederim :)
      Ramazan Bayramınız Mübarek olsun :)

      Sil
  5. Merhaba. Sorunu saptayıp çözüm için adım atmanızı destekliyorum. İyi bayramlar diliyorum. :) Bende bu akşam annemleri memlekete gönderdim. Bir yarım eksildi... İstanbul boşalmış diyorlar altını üstüne getirmeyi düşüyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Blog yazılarında değişime gideceğini bizlerle paylaşman çok hoştu Esmanur kızım.Biz bir aileyiz.Yazıları yorumlarken ters gelen şeyler olduğunda fikir teatisinde bulunmak yararlı olur ancak.Tabii tam zıt fikri olanlar hiç yazmasalar daha iyi.Moral bozmaya gerek de yok yani.Gülün çok güzelmiş, annelerin elleri uğurludur.Ailene ve sana mutlu bayramlar dilerim kızım.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol benim düşünceli ablam, saygı çerçevesinde yazılsın mutlu olurum.Teşekkür ederim Ece Abla.Senin ve ailenin bayramını kutlarım :)

      Sil
  7. Iyi bayramlar canim. Bizim yurtdisinda yasadigimiz için bayramlarimiz biz bize geçiyor. Çocuklarla gezeriz oyuncak aliriz. Bayramin farkli bir zaman oldugunu farketmelerini saglariz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Evet bayramın farklı olduğu hissedilmeli.Zaten 3gunluk eğlenceli geçsin değil mi?Bayramın kutlu olsun. :)

      Sil
  8. Biz de bayramınızı tebrik eder, Allah'tan nice bayramlar görmemizi niyaz ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sizinkini tebrik ediyor ve aynı niyazlarda bulunuyorum.

      Sil
  9. İçerik Zaman'la yazarın hayatına göre değişiklik gösterebilir, göstermelidir de. Biz değiştikçe yazdıklarımız da değişir. Bu sıralar ben de kişisel ya da fikir alışverişi olabilecek şeyler yazamadıgımı düşünüyorum, paso resimlerle geziler ve neler yaptık içerikli ;) ama bunda değişecek bizle birlikte.

    Sana da hayırlı Bayram'lar. Yıldızları köyden seyretmek ne güzel olur. İyi seyirler ;) bizim bayram yurtdışında Nasıl geciyorsa işte... Bayram namazı dışında diğer günlerden bir farkı olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım seyredebilirim yıldızları...
      İçerik olarak siz kaliteli yazılar yaziyorsunuz, güzel bilgiler veriyorsunuz aslında :)
      Bayramın mubarek olsun :)

      Sil
  10. Bayramın Mübarek olsun olsun Yağmurtozu :)

    YanıtlaSil
  11. Ne samimi bir hesaplaşma olmuş bu.
    Ben de aynısını sadece 'mim' paylaştığımda yaşamıştım ;D Fark edip adım atmak en güzeli... :)
    Şimdiden yeni teman hayırlı olsun diyorum. Merakla bekliyoruz yazılarını, ama itiraf edeyim ilk yazının konusunu görüp özellikle gelmedim, gelemedim ;(
    Bu konular için henüz hazır değilim :) ama takipteyim biliyorsun, uğrayacağım düşündüren diğer yazılarına ;)
    Sana da iyi bayramlar, güllere ve asıl bakanına sevgiler saygılar ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum yapmışsın bana.Gozlerimin içi güldü. Hiç sorun değil istediğin zaman uğra :).
      İyi bayramlar :))))

      Sil
  12. Buruk bir bayram, hem de kimseler yok gerçekten. Yaza gelince böyle oluyor işte. :) Bana da tatilden ziyade akraba ziyaretleri, o curcuna, sohbetler vs. daha keyifli geliyor ama herkesin kendi tercihi tabi.
    Zaman zaman bende yazı konusunda sıkıntılar yaşayabiliyorum. Kitap ve film ağırlıklı yazdığım için konu sıkıntısı olmuyor da düzene oturtamayınca sorun oluyor. Dediğinde kesinlikle haklısın, bahsettiğin konularda yazan çok kişi var, ciddi meselelerden bahsedip, doğru bir üslupta tartışma ortamı yaratanlar ise az sayıda. Yine de bugüne kadar ki paylaşımlarına bakarak kendi adıma faydalı bulduğumu, bakış açısı kazandırdığını, zaman zaman düşündürdüğünü söyleyebilirim. Ama ne türde istiyorsan onun üzerine gitmen ve hedefine yönelik hareket etmen daha mantıklı. Neyse ben çok uzattım, başarılar dilerim, iyi bayramlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Serhat. Böyle düşünmenin beni mutlu etti :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...