20 Temmuz 2016 Çarşamba

5 Gündür Neden Yazmadım?

Neden mi yazmadım? 

Aslında 15 Temmuz Sabahı hemen yazacaktım. Ama Nasip olmadı. Kelimeler boğazımda düğümlendi. Parmaklarım tepkisiz kaldı.  Blogerlar neler yazmış diye merak ettim. Çoğu darbe girişimin birer tiyatro olduğunu söylemiş. Çoğu ise bu konu hakkında bir şey dememiş. Bazıları demiş ki 8 helikopter, 3 tank ile, 3, 5 askerle darbe birer piyesmiş. Piyeslerde insanlar ölmez. Gerçek kan akmazdı. Ankara semalarında  8 helikopter yoktu o vakit. Onlarca helikopter ile darbeciler ateş açarken bu tiyatro değildi zeki kardeşim? Bilmiyorsan, her şeyden önce, kendini bil! Haddini bil! Tarihini 


bil! Zira 1960 Darbesi 37 Subay'ın girişimiyle gerçekleşti. 28 Şubat süreci ise Sincan'da yürüyen 3-5 tankla hükümet istafa etti. İlerleyen günlerde bunların hepsini anlatacağım.  
Bütün partilerden açıklama gelmesine rağmen bazıları tarafından bu olaylar nasıl bir piyes olabilirdi? Böyle düşünenler buraya yorum  yazmasın. Konu vatan, millet, olayı ise saygılı olamam. Normal de her yorumu yayınlıyorum. Eğer piyes olsaydı, Cumhurbaşkanı'na en yakın isimler  kadar şehit olmazdı. Ülkede bu kadar Polis, sivil ve asker şehit olmazdı. Eğer tiyatro olsaydı, kapı komşum şehit olmazdı.

Uydurduğunuz başka bir yalan ise, erlerin boğazını kesmişler yalanı. Buna diyecek söz bulamıyorum. İftira atmak nasıl bir kansızlıktır. Daha hala kötü olmayın diyorsunuz. Asıl kötü sizsiniz. Her şeyden provakosyon çıkarıyorsunuz.

Başka bir mesele ise sela meselesi. Unutma! Biz Çanakkale Harbini, Kurtuluş Savaşını kuru kuruya kazanmadık, "Allahu Ekber" diyerek kazandık. "La Galibe İllallah" diyerek kazandık.

15 Temmuz hakkında yazacağım.

Ayrıca 15 Temmuz Gecesi ve İlerleyen günlerde Medya ilk defa insanları ayrıştırmadı ve kutuplaştırmadı.Teşekkür ederim.      


  BU VATANA NASIL KIYDILAR 
   

İnsan olan vatanını satar mı? 

Suyun içip ekmeğini yediniz. 

Dünyada vatandan aziz şey var mı? 
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?


Onu didik didik didiklediler, 

saçlarından tutup sürüklediler. 

götürüp kâfire : «Buyur...» dediler. 
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?


Eli kolu zincirlere vurulmuş, 

vatan çırılçıplak yere serilmiş. 

Oturmuş göğsüne Teksaslı çavuş. 
Beyler bu vatana nasıl kıydınız?


Günü gelir çarh düzüne çevrilir, 

günü gelir hesabınız görülür. 

Günü gelir sualiniz sorulur : 
Beyler bu vatana nasıl kıydınız? 
 1951-NHR

Not: Siyasi bir görüşe sahip mdeğilim. Daha 18 yaşımdayım, ömrümde oy kullanmadım. Ama halkın iradesine saygım var. Biz seçim gecesi oranlara ayrılmalıyız. Ertesi sabah yine tek millet olmaya devam etmeliyiz. Sadece 15 Temmuz gecesi değil, her zaman.

9 yorum:

  1. Merhabalar.
    Darbe ile ilgili müspet ya da menfi yorum yapmamızın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama maalesef bu hatayı hepimiz yapıyoruz. Bir yerden bir şeyler duyuyoruz, akıl ve mantık süzgecimizden geçiriyoruz ve ondan sonra da kimimiz nalına kimimiz mıhına veryansın ediyoruz. Aslında bu darbenin kanlı sonuçlanmasında istihbarat zaafiyeti olduğunu Cumhurbaşkanı da açıkladı. Bu darbenin böyle kanlı bir şekilde püskürtülmesi konusunda yetkili ağızlardan duyduğumuz şeyleri ele alarak eleştirebiliriz. Ama kalkıp da bu darbe girişimine tiyatro ya da piyes diyemeyiz. Her olayda olduğu gibi, darbe konusunda da önyargılı olmamaya özen göstermeliyiz. Daha önce sahte darbe senaryoları ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin suçsuz günahsız mensuplarının nasıl yargılanıp bir bir ceza evine gönderildiğini biliyoruz. Ama bu işin gerçeğini ne zaman öğrendik? Beş yıl sonra! Bu darbenin günahı da sevabı da en az beş yıl sonra ortaya çıkacaktır. Biraz sabır gösterip, o zamanı beklemeyi öneriyorum.

    Bu kanlı darbe girişimi sonucu hayatını kaybeden tüm demokrasi şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetiyle muamele eylemesini, yakınlarının acılarını hafifletmesini ve onlara sabr-ı cemil ihsan eylemesini niyaz ediyorum. Hepimize çok büyük geçmiş olsun ve bir daha böyle bir darbe yaşamaktan ülkemizi ve milletimizi Cenab-ı Hakk korusun inşAllah.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. İstihbaratımız çok kötü. Düzeltilmesi gerek. Allah yardımcımız olsun.

      Sil
  2. Bende bir yazı yazıp sildim.Çünkü o kadar çok bilgi akışı var ki bu süreçte vicdani olarak doğruluklarından emin olamadım. Bundan sonra da kişisel düşüncelerimi yazmayacağım şahsen.Bizi darbe birleştiriyor kişisel düşünceler ayırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hala yazmak istiyorum ama yok yazamıyorum. Çok zor. :( Malesef bir olmamız gerekirken....

      Sil
  3. sayende gelecekten ümitliyim :) ben şahsen hiç bir şey yazamadım. ben de o günün tüm videolarının çıkmasını bekliyorum. en son ciddi bir yazı yazmayı planlıyorum. ama bakalım ne zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Bu olay gerçekti ama meselenin bugünlere gelmesine göz yuman kişiler de yine halkı sokağa davet edip yüzlerce insanın şehit olmasına yol açan yöneticiler maalesef. Bu insanları senelerdir sınav sorularını vererek, rüşvetle, bilmem ne ile getirdiler önemli kadroların başına. Şu siyaset kadar iğrenç bir şey yok, insanları kandırıyorlar, kendi söylediklerine yalancı çıkartıyorlar.
    Şöyle bir örnek vereyim. Ben zamanında lise 3'te ailemin yönlendirmesiyle Fem dershanesine gittim. Hiç istemiyordum ama gittim. Onlar evleri ziyaret ederler. Adam geldiğinde açıkça dedi ki, bizim adamları yerleştirelim, avukat ol sen dedi. Bende hakkım neyse ona göre bölüm seçerim, avukatlık hiç aklımda yok dedim. Biraz ısrardan sonra gülüp geçti sonra ve konu kapandı. O anda ailem doğru söylüyor diye düşünürken oradaki hak yemeyi, torpili ve gidişatın nereye varacağını hiç göremiyorlardı. Şimdi ise o adamlara lanet okuyorlar. Neden? Çünkü siyasi anlamda oy verdikleri kişi öyle söylüyor. Halbuki bir kaç sene öncesine kadar bunlara gülüp geçeriz diyorlardı, yine aynı siyasiler.
    O yüzden kesinlikle kurgu olduğunu düşünmüyorum ama üst akıl denilen kimselerin parmağı olduğunu düşünüyorum ki bu tarih boyunca böyle olmuştur. Yöneticiler maalesef basiretsiz insanlar ve anlık çıkarlar uğruna geleceği göremiyorlar, günü kurtarmaya oynuyorlar. Bunların önüne çok önceden geçilebilirdi ve bu kadar insanın ne terörle ne de bu olaylarla can vermesine gerek kalmazdı. Dolayısıyla, bu kişilerin dini ve hukuki açıdan yanlış yollarla sırf bizden denilerek buralara getirilmesine göz yumanların, insanların haklarının yenilmesine göz yumanların da masum olduklarına inanmıyorum. Makam koltuk sevdasıyla hareket ediliyor gibi geliyor bana ve olan her zaman halka, masum insanlara oluyor. Ben yazmayı düşündüm ama bende gencim göremediğim, bilemediğim çok şey vardır birde sert konuşurum diye vazgeçtim açıkçası. İnsanlar en ufak şeyden düşman kesilmeye yer arıyorlar zaten, siyasiler ne derse ona biat ediliyor, en iyisi yazmamak dedim. Senin yazmanın vesilesiyle görüşümü dile getirmiş olayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lisede benimde yolum oradan geçti. Ne kadar kötü olduklarını anladım. Herkes gibi çok şükür kendi emeğimle bir üniversite kazandım iyi veya kötü fark etmez. Sen de haklısın. Bugünlere gelmemizde herkesin ihmali var. Bugün işten çıkarılan insanlar, bedel ödüyorlar. Başkalarının hakkını gasp ettikleri için. Er yada geç bazıları da hesap verir. Ben eğer halk sokağa çıkmasaydı, bugün daha çok can kaybına sahip olabilirdik. Ben senden daha gencim, benimde göremediğim noktalar olabilir.
      Hepimize geçmiş olsun.
      yorumun için teşekkür ederim...

      Sil
  5. Biz birken çok güzeliz ve güçlüyüz umarım bir daha ayrılmadan bu şekilde devam ederiz...
    Allah hepimizi kötü niyetli insanların şerrinden korusun...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...