24 Temmuz 2017 Pazartesi

Herkese Yeniden Merhaba

yeni başlangıç ile ilgili görsel sonucu

Yüzüm var mı bilmiyorum ama tekrar bir yerden başlamam gerekiyor. Şubat ayından beri buralara pek uğramadım bundan mütevellit yazamadım da, halbuki sizlerle bir şeyler paylaşmak öyle hoş oluyordu ki içim rahatlıyordu. Kimi zaman filmleri, kitapları, dizileri kimi zaman da kendimce yazdığım toplumsal veya düşünsel sorunlarımı dile getiriyordum. 5 ay boyunca buralara hiç uğramadığım için biraz kötü hissettim. Zira bu benim en sevdiğim hobimmiş. Madem seviyordun niye yazmadın diyenler olabilir. Evet çok çocukça ama sınavım vardı. Şaka değil sınavım vardı.


İlk önce kitaplardan feragat ettim, ardından bloğuma ve bir çok şeyden…. Ama artık hiçbir şeyden  feragat etmeyeceğim. Anladım ki hayat bir sınavken ve yaşam aslında ikindi güneşi kadar kısayken neden hep bir şeylerden vazgeçip bizi mutlu eden şeylerden vazgeçiyoruz ki.. Ahiretimiz ve yozlaşan insanlık için ne yapıyoruz yahut neden mutlu olamıyoruz. Bunun farkına dün sınavdan çıkınca vardım. YGS LYS sınavlarında istediğime ulaşamamıştım ve bölümümü sevmediğim için Adalet bölümünü ikinci üniversite olarak okudum (inşallah gelecek ay diplomama alacağım) ve dün  yapılan .DGS sınavı çok kötü geçti.  Hayatımda girdiğim en kötü sınavdı. Sınav çıkışımda kararımı verdim. Bir daha denemyeceğim çünkü bir şey için ne kadar çabalrsam çablayım o benden uzaklaşıyor. Kolay değil çocukluk hayalimden vazgeçtim ama sırtıma binen bir yükten kurtuldum: “Başarısızlıktan” Pes ediyorum gibi gelebilir fakat pes etmiyorum. Acımasız düzene karşı strateji değiştiriyorum. Sadece başarabileceğim yarışlara gireceğim. Bunu 4 yılda ancak anladım. Küçük hedefleri başardıkça mutlu olacağım. Neyse çok konuştum.

Ben geri döndüm ve inşallah bir daha gitmeyeceğim.  O yüzden yeniden Merhaba!!!!!

12 yorum:

  1. Hoşgeldiniz :) Arada uzaklaşmak iyi gelir..

    YanıtlaSil
  2. Tekrar Hoşgeldin!! Bazen ne kadar çabalasak da istediğimiz gibi olmayabiliyor. Sen elinden geleni yaptıysan ve bu konuda vicdanın rahatsa,en iyisi önüne bakıp Allah'a bırakmaktır her şeyi belki de.. Allah yolunu açık etsin ve güzel kapılar aralasın senin için... Sevgilerle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim Tuğce hoşbuldum!!! Amin canım. Allah seninde yolunu açık etsin...

      Sil
  3. Merhabalar.
    DGS sınavlarında istediğiniz sonucu elde edemediğiniz için sakın üzülmeyin. DGS sınavlarında başarı olamamak dünyanın sonu değildir. Çok istediğiniz, ama bir türlü istediğiniz sonucu elde edemediğinizden dolayı üzgün olduğunuzu paylaştığınız günlükten anlayabiliyoruz. Geçmiş olsun efendim, canınız sağolsun. Emin olun ben de 8 yıl Açıköğretim Fakültesi (İşletme) okumak istedim ama bir türlü 1. sınıftan 2. sınıfa geçemedim, ben de sizin gibi üzerine bir kalem çizdim. Ama sizin bu DGS sınavını, bir gün mutlaka başaracağınıza dair ben de öylesine bir ümit doğdu. Bahsettiğiniz söz konusu sınavın adı, Dikey Geçiş Sınavı değil mi? Tabi bunu başarıp başaramayacağınıza ve akabinde bir daha deneyip denemeyeceğinize kararı siz vereceksiniz.

    Evet, yazmak ve paylaşmak bambaşka bir olay. Zaman zaman bizler de çok uzun soluklarda aralar veriyoruz. Böyle ara vermeler hepimizin başında efendim, bu yüzden müsterih olunuz. Kendinizi ne zaman yazmaya ve paylaşmaya hazır hissederseniz, o zaman geçersiniz klavyenizin başına.
    Selam ve dualarıma birlikte en Güzel'e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yazan ellerinize sağlık. Ne yapacağımı bilmiyorum.Dediğiniz sınav hakkında ne karar verecegimi bilmiyorum sanırım biraz akışına bırakacağım.inşallah yazacağım ;)

      Sil
  4. ay boşver yaaa yaparsın yine bişiler. şimdi ne var eğitim planında gelecek için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. felsefe bölümünü biterecegim bu yıl 2.sınıfa geçtim ;)

      Sil
  5. heeey a aaaa baksana aynı anda yorum yapıyormuşuz yaaaa ne güzeeeel tesadüüf :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel tesadüfün böylesi.. Kalp kalbe karşıdır dedikleri bu galiba ;)

      Sil
  6. Harika bir yazıyla geri dönmüşsün. Hoşgeldin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...