29 Eylül 2017 Cuma

American Assassin (Suikastçi)


Herkese Merhabalar,
Geçen hafta bu filme gittim,  Yanımda 3 kişi  daha vardı. Dylan O'Brien hayranı kuzenim epeydir bu filmi bekliyordu.  Tabi ben herzaman filme izlemeden önce hep IMDB puanına bakarım ama bu sefer bakmadım. Genelde 8 ve üzeri filmleri seyrediyorum. Arada 7 puana da şans veririm.
 Neyse filmin özellikleri şöyle azizim:

Vizyon tarihi 15 Eylül 2017 (1s 51dk)
Yönetmen 
Tür GerilimAksiyon
Ülke ABD
Filmin Fragmanı:


Filmin Konusu


Çocukluk yıllarında anne ve babasını bir trafik kazasında, yllar sonra da kız arkadaşını bir terörist saldırıda yitirmiş 23 yaşındaki Mitch Rapp'in (Dylan O'Brien) hayattaki tek amacı, sevgilisinin ölümüne neden olarak örgütü ve onun liderini öldürmektir. Bu amaçla çok sıkı çalışan Mitch, CIA'in gizli servisine girmeyi başarır. Burada tecrübeli ajan Stan Hurley (Michael Keaton), Mitch'in eğitimiyle görevlendirilir. İkili, başlayan terörist saldırıların izini sürerek Orta Doğu'da başlayan kaosu çözmek için tehlikeli bir mücadeleye girişecektir. Suikastçi filmi, Vince Taylor'ın 2010'da yazdığı American Assassin adlı çok satan kitaptan uyarlandı.


Benim Yorumum:

Baştan söyleyeyim filmi hiç beğenmedim. Yani izlerken hiç şaşırmadım. Herbir sahnesi tahmin edilebilir düzeyde ve basitti. Ama bayağı bir filmdi. Neden mi? Mitch intikamı kendi için alıyor yani kendisine terör örgütü zarar verdiği için.Halbuki daha bir üst amaç için mesala insanlık için olabilirdi. Ama o intikam için terör örgütünün yöneticisine ulaşıyor. Tamam ama tek bir kişinin bunu yapması çok absürd değil mi zaten? Sonrasında elemanımız Mitch CIA'ya katılır ve deyim yerindeyse zorlu eğitim başlar. Ve ta da ilk görev İstanbul'da... Ama bize Istanbul diye gösterilen yer vasat bir Arap şehrinden hallice set ortamında Jandarma'nın şehir merkezinde Türkçe bilmeden Türkçe konuşmasıydı.  Tabi Fese benzer bir başlık takan erkekler Kısakürek Lokantasında sis dumanı oluştururlar, çünkü istanbul Sisler altında ya. Göz gözü görmez. Türkiye ama bir oyuncu adam gibi Türkçe bilmiyor. Bir de afişe Sultan Ahmet Camii'yi koymuşsunuz. Bari Roma'dan bir figür koy sayınız. Kısacası,  bu coğrafyayı bilmeyip,  insanlarına müdahale edip terör örgütlerine silah temin edenlerin iğrenç klişeler ile dolu savaşı durdurma filmi.

Görüşmek üzere. ...
.

9 yorum:

  1. İzlemedim ama biliyorum
    :)
    Hikayem başladı bu arada:)Beklerim bloguma, iyi akşamlar... :)

    YanıtlaSil
  2. tüh ya yorumunu görene kadar yeğenim ile buna gitmeyi düşünüyorduk hatta bizim sinemalara gelmesi için sürekli kontrol ediyorduk ben Dylan O'brien hayranıyım ve suikastçılık ile ilgili macera filmleri ve kitaplarını da çok severim ama olumsuz yorumlarını dikkate alınca boşa para ve zaman kaybına gerek olmadığını düşünebiliriz. bende tahmin edilebilir ve bayağı olan filmler, pek beğenemiyorum iyiki sinemasına gitmeden önce yazına rastlamışım. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. şu basit sıradan amerikan aksiyonlarından demekkisii :)

    YanıtlaSil
  4. Amerikan medyasının , kendini savunmak için uydurduğu saçma kahramanlık hikayeleri bunlar , birde bizi nasıl gösteriyorlar , insan sinirleniyor :(

    YanıtlaSil
  5. Kara Murat bundan iyidir di mi canim😍

    YanıtlaSil
  6. Ben bu postuna yorum yazmıştım diye hatırlıyorum , hafızam yine mi gitti amanin Yazmamış mıyım inşallh yazmışımdır da sen yayınlamamışsındır:D

    YanıtlaSil
  7. bu filmi izlemedim ama birkaç gün sonra en beğendiğim yabancı dizileri yazmayı düşünüyorum ilham kaynağım oldun ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfirullah yazınızı merakle bekliyorum o zaman ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...