22 Ağustos 2017 Salı

Kimi No Na Wa- Senin Adın


Herkese Merhabalar, 
Bugün yine bir film ile karşınızdayım. Hem de anime tarzında bir film. İzleyeli epey bir zaman olmasına rağmen en sevdiğim filmler arasında yer aldı. Üstelik hala aklımda ve şu sıralar sinemalarda ama ben erken seyrettim. Türkiye Vizyon tarihini bekleyemedim ama sinemada bir başka olur tabi.
Neyse ilk önce konuyu anlatayım.
 Konusu:
Mitsuha kırsal kesimde büyükannesi ve kızkardeşi ile yaşamaktadır. Babası kasabanın valisidir. Taki ise  Tokyoda yaşamakta olan italyan restorantında yaşamakta olan bir gençtir. Ama bir şekilde yer değiştirirler. Birbirlerini hiç tanımayan bu ikili başlangıçta
neyin ne olduğuna anlam veremezler. Sonradan farkına varırlar ki birbirlerinin bedeninde uyanırlar ve bir gün tanışmaya karar verirler.  Taki Tokyodan yola çıkar ve esas hikaye başlar.


Şuraya bir Fragman ekleyeyim:


Benim Yorumum:

Filmi kesinlikle beğendim. Hatta anime türünde olduğu için ayrı sevdim. Anime pek izleyen bir insan değilim ama hep bu tarz çizimleri çok severim. Teknik anlamda da kendini aşan bir film olduğu kesinlikle su götürmez bir gerçek. Çoğu mekan aynen çizime aktarılmış ve çizgiler size gerçeklik hissi veriyor. Filmde beğendiğim başka bir nokta ise kültür ve bilim kurgunun birleşmesi idi. Şintoizm inancını bir şekilde zaman yolculuğuna bağlamaları çok güzeldi Filmin müzikleri ise hariküladeydi. Müzikler demişken size bir de Sparkle isimli müziğini paylaşayım:



Görüşmek Üzere:

18 yorum:

  1. Bir ara izleyeyim merak ettim :) Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çizgi filmler daha etkili bir iz bırakabiliyor insanın benliğinde. Çeyrek asır önce Türkiye'de ilk çizgi film atölyesi kurulmuştu yabancı ortaklı. Sadece yüz kişilik bekraundçu çizer vardı. Diğer ressamlar da hariç. Böyle bir atölyede çizgi film yönetmenliği yapmıştım. O zaman çizgi filmler klasik usülle hazırlanıyordu. Daha sonra bilgisayarlar devreye girince işler kolaylaştı. Ayrıca tek boyuttan iki ve üç boyuta geçiş sağlandı. Heyecanlandım doğrusu bu paylaşımınızla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      Sabır ve emek gerektiren bir iş :)

      Sil
  3. beni ağlatan, unutamayacağım anıların en güzel yerlerinden birinde olan yapım.. çok beğenmiştim <3

    YanıtlaSil
  4. Birbirlerine ellerini uzattıkları son görsel çok güzel. İzlenmeye değer görülüyor. Konusu da çok hoşmuş :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Fragmanı çok güzel. Yazayım bu filmi bir kenara. :)

    YanıtlaSil
  6. Benimde mayıs ayı sonu veya haziranın başında izlemiş olduğum bir dizi ( okulla gittiğim bir zaman izlemiştir karne almaya az kalmişti)
    Şu sıralar nasıl vizyonda anlamadım internette yazdan çıkıyor anime direkt evde izle ?( Benim cahilligimi mazur gör )
    Bayıldığım bir animeydi ben Miyuzaki'nin filmlerinin tadını aldım desem doğrudur .
    Belki bir Miyuzaki sayılmaz ama çok kaliteli olay örgüsünde öye .
    Tanıt için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japonya'da bir yıl önce vizyona girmiş b u ndan dolayı internet ortamında altyazılı hali mevcut ülkemizde ise şu sıralar vizyonda yani :)

      Sil
  7. Üçüncü kez karşıma çıkıyor bu film. Artık izleyeceğim. ^-^

    YanıtlaSil
  8. Biz de çok sevmiştik bu filmi :)

    YanıtlaSil
  9. Bu animeyi izlemiştim daha önce. Hem komikli yerleri hem romantikli yerleri var ve bitişi harika:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Final Sahnesi çok güzeldi o yüzden de çok beğenildi.Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...