8 Ekim 2016 Cumartesi

İzledim: Spotlight

Merhabalar, 

Sizlere bir filmi anlatmayalı aylar geçti, bende bu süre zarfında pek film seyretmedim. Ama izlediğim bir kaç film var. Bunlardan ilki Spotlight.
SPOTLİGHT ile ilgili görsel sonucu



29 Ocak 2016
2015 - ABD
Gerilim
128 Dak.

Filmin Konusu: 

2001 yılında The Boston Globe, Marty Baron (Liev Schreiber) adında yeni bir editör kiralar. Walter "Robby" Robinson (Michael Keaton) ile tanışan Baron, Walter'in küçük gazeteci topluluğu takımı ''Spotlight''ın başkanı olduğunu anlar. Baron gazetede sübyancı papaz John Geoghan ve Boston Başpiskoposu Cardinal Bernard Law hakkında küçük bir yazı okur ve Spotlight Takımı'nı hikayeyi kovalamaya zorlar.
Hikayeyi takip eden Spotlight Takımı, Massachusetts'de Roma Katolik rahiplerinin çocuklara yönelik olan cinsel tacizlerini ve bunun Boston Başpiskoposluğu tarafından gizlendiğini ortaya çıkarır. Çalışmalarını genişleten takım sübyancı papazları iyileştirmeye çalışan eski bir rahip sayesinde Boston'da yaklaşık 90 tane tacizci papaz olduğunu öğrenir. Araştırmaları yoluyla listeyi 87 isimle şekillendirirler ve kurbanları aramaya başlarlar. Takımın araştırmalarına 11 Eylül olayı engel olunca hikayeden biraz çekinmeye başlarlar. Sonra hikaye tekrar kendini toplamaya başlar ve Michael Rezendes (Mark Ruffalo) bazı belgeler keşfeder. Sorunun farkında olan Kardinal Law bunları görmezden gelir.
Daha sonrasında ise The Boston Globe davayı kazanır ve Spotlight Takımı ilk hikayelerini yazmaya başlar.

Benim Yorumum:
Ben filmi beğendim, kurgusunu da beğendim.Ama filmi izlerken başlarda baya bir sıkıldım. Ama bunu normal buldum, Çünkü anlatılan konu ağır bir konu ve konunun seyirciye aktarılması zor olduğu için gerekli olan özen filme yansıtılmış. 

Tabi sıkılma olayı film botunca sürmüyor. Olay haberlerle ilgili araştırma yaparken, sıkılmışlık hissiniz gidiyor ve acaba haberi yapcaklar mı diye düşünüyorsunuz.

Filmi izlemenizi tavsiye ederim, çünkü çocuk istismarına karşı bir farkındalık oluşturduğu kanaatindeyim.  

24 yorum:

  1. Kısa ve öz bir yorumlama olmuş, kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Çocuk istismarı gerçekten çok önemli bir konu.Gerilimlerden biraz çekiniyorum ama bakacağım yine de :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bm teşekkür ederim. Ben de gerilimden çekiniyorum.

      Sil
  3. Çok özledim sinema salonunda, ilk yarıda salondan çıkmalı film izlemeyi. Ama zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çıkmam ışte, bilete yazık değil mi? ;)
      Yorum için teşekkür ederim

      Sil
  4. Spotlight filmini izlemiştim. Direkt olarak olaya odaklanan, filmin kahramanlarının özel hayatlarına girmeden dallanıp budaklandırmadan konuyu anlatan bir filmdi. Anlatılan olayların gerçekten yaşandığını bilmek tüyler ürpertici. Gazetecilik zor meslek. Hiç girmeyeyim işin bu boyutuna... Bu güzel paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Böyle araştırma-soruşturma konulu filmleri seviyorum. Gazeteci vs. olsaydım hep bu tür olayları kovalardım sanırım. Bilinmeyenleri, yolsuzlukları ortaya çıkarmak gibi, heyecanlı geliyor. Önerin için teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
  6. Bastan sona merak ederek sıkılmadan izledim ben. Ama izlemedrn once hikayenin gercek oldugunu biliyordum. Dogal olarak kare kare heycamla bekledim. Oscar da aldi o yil diye hatirliyorum ama yanlis yonlendirmiim

    YanıtlaSil
  7. Yok doğru hatirliyorsun filmin iki oskarı var. Biri Özgün Senaryo diğeri En iyi film, ben izlerken olayın gerçek olduğunu anladım. Yorumun için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel anlatmışsın Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  9. İslamda erken yaşta evlenenlere itiraz edilirken; güya evlenmeyip, elini eteğini herşeyden çekmiş gibi görünerek sağa sola saldırıyor insanlar. Yaratılış itibariyle insanların ihtiyaçlarını en iyi kim bilebilir? Tabi ki yaratıcısı. O'nun emirleri doğrultusunda helal olarak hayatını sürdürmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende erken evliliğe karşıyım, ama haramdan uzak kalmak şartıyla,

      Sil
  10. yorum harika olmuş canımmm.. emeğine sağlık😍

    YanıtlaSil
  11. Maalesef cocuk istismarı yurtdışında sanılandan daha fazla. Almanya'da bu kadar çocuğun kayıp olması da bana bu konuyu düşündürtüyor. İsvicredeyken komşu kreşin biri erkek öğretmen cocukları taciz ettiği için kapatılmıştı. Gözümüzün önünde bu kadar rahatlar bir de kilise de neler olur kimbilir. Teşekkürler öneri için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir yerde yaşanmasa keşke, yazık çocuklara

      Sil
  12. Not aldım izleyeceğim bu tarz filmler toplum da farkındalığın artmasına sebep oluyor ,dünyanın her yerin de böyle hasta ruhlar var maalesef filmler alınacak önlemler için bir yol olur umarım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. İzlemek istediğim bir film ama fırsat bulamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ah bir çok şeye fırsatımız yok. bu aralar bende öyleyim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...