12 Ekim 2016 Çarşamba

Film: Bizim Hikaye



 Merhabalar,


Nasılsınız? Ben hiç iyi değilim, hastalandım çünkü. İyi ki,bugün dersim yok. Devamsızlık yapmak istemiyorum. Geçen yıl hazırlıkta çok devamsızlık yaptım ama bu yıl yapmamaya kararlıyım. Neyse efendim dualarınızı bekliyorum. Kendinize dikkat edin. 



Şimdi gelelim size anlatacaklarıma, bugün size yeni bir film anlatacağım. Ben pek Türk Filmi seyretmem. Genelde senaristlerimiz senaryo alıntısı yaptıkları için olabilir. Neyse efendim, İnstagram da dolaşırken sürekli bu filmden kesitler karşıma çıkıyordu. En sonunda açtım izledim.

Filmin Konusu


 Haksızlığa uğramış, ailesi, yuvası, geleceği elinden alınmış bir adam ile hayata karşı tek başına mücadele etmek zorunda kalan, çocuklarıyla bu koca dünyada bir başına kalmış bir kadının öyküsünü perdeye taşıyor Bizim Hikaye. Başka kimler yok ki bu öyküde: ailesinin itibarını kurtarmak için çabalayan bir genç, yanlış zamanın ve yanlış davanın kurbanı olan eski bir aşık... Yarınlardan bu günlere kadar gelmeyi başarabilmiş bir aşk hikayesi. 80 darbesinde gururu, itibarı zedelenen, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun haksız yere hüküm giyen insanların, darbe sonrasında hayata tutunma çabalarını perdeye taşıyan film; o günlerden bu günlere kadar uzanan bir mücadeleyi, hiç bir şekilde bağlarını kopartmayan fedakar bir aile aracılığıyla bizlere aktarıyor. Yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği Bizim Hikaye'nin başrolleriniyse Cansel Elçin, Sera Tokdemir ve Naz Elmas paylaşıyor.



Benim Yorumum

Ben bu filmi 15 Temmuz'dan sonra seyrettim ve etkilendim. Açıkçası 80 darbesinin izlerinin hala silinmediğini gördüm. Filmin diğer bir tarafı ise bir hukuk mücadelesini anlatılması. Haksız yere tutuklanıp, cezaevlerinde işkence görenlere iade-i itibar davası süreçlerini de gözümüzün önüne seriyor. Ben filmi beğendim, süresi ise uzun değil. İzlemenizi tavsiye ederim.


21 yorum:

  1. Geçmiş olsun.Mevsimsel değişikliklerde dikkat etmek gerek

    YanıtlaSil
  2. Sizinle beraber tüm hastalara şifalar diliyorum Cenab-ı Hak'tan.

    YanıtlaSil
  3. merak ettiğim bir filmdi hemen izlemeye karar verdim, yazı için teşekkürler çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun. :)
    Filmi izlemedim, konusu itibarıyla ilgimi çekti belki önümüzdeki günlerde izleyebilirim. Güzel bir inceleme olmuş. Adını ilk okuduğumda Uzun Hikaye filmi aklıma geldi, o da bir yerli filmdi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hikaye sözcüğünü içeren çok film dizi var bizde :)

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun. Ben yorumunuzu okumadan evvel filme eleştirilel gözle bakıyordum, sanırım hata etmişim :/

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun. Salgın var. Burada da grip, nezle gırla gidiyor. Film için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun Yağmur =(. Dilerim bir an önce iyileşirsin ve derslerinden geri kalmazsın. Dönem filmlerini seviyorum. Bu fil de 80 darbesinin bütün olumsuz yönlerini ortaya koyuyor anladığım kadarıyla. Mutlaka izleyeceğim güzel yorumun ve paylaşımın için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsuuuuun vücudun kışa hazırlanıyor olmalı :)

    YanıtlaSil
  9. Filmi izledim.Acıklı yaaaaa :( Dedim blogumda da tavsiye etsem mi?Sonra düşündüm konu önemli ama acıklı olunca bu ara herkesin enerjisi de düşük diye vazgeçtim.Türk filmi olarak güzel film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. De mi çok acıklı? sen iyi bir insansın, insanlar üzülsün istemiyorsun :)

      Sil
  10. Geçmiş olsun . Filmi izlemiştim , darbe konulu filmler beni üzüyor ya, ama filmi sevmiştim :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...