29 Eylül 2016 Perşembe

İzlediğim Kore Dizileri - 2

Bir çoğumuz Kore dizlerini seyretmeden duramıyoruz. Bende Kore dizisi izlemeyi seven tayfadanım. Blogumu ilk açtığım zamanlar bu yazı dizisinin ilkini paylaşmıştım. Şimdi de ikinci kısmını paylaşacağım. İlk yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.
pinocchio korean drama ile ilgili görsel sonucu

1-Pinoccohio
Lee Jong Suk ve Park Shin Hye'nin başrollerini paylaştığı bu dizinin konusu ve senaryosu ile benzersiz bir diziydi. Lee Jong Suk dizide eski bir taksi şeförü olan ve sonradan muhabir olan Choi Dal Po karakterini canlandırmaktadır. Çocukken ailesini kaybetmiştir ve Choi İn Hwa'nın ( Park Shin Hye) evinde çocukluktan beri kalmaktadır. Choi İn Hwa'nın yalan söylememe sorunu vardır. Yalan söylediğinde hıçkırır hıçkırdığı için hayalinde ki Muhabirlik işi çok zordur. İki karakter arasında ki aşkı da bizlere anlatan güzel bir dizi.


Not: Diziyi beğenmiş olabilirim ama Lee Jong Suk için izledim. Park Shin Hye'den bu dizide nefret ettim. Senaryo ve konu olarak orjinal olduğu için tavsiye edeceğim güzel bir Kore dizisidir.
  

2- Descanted Of The Sun
Bakın bu dzi güzel bir dizi, Konusunu buradan okuyabilirsiniz.Tavsiye ederim. Koreli bir Asker ile Doktor'un aşkını anlatıyor.
Dizide mantık hatalarını bol bol görseniz de izleyin. Çünkü çok romantikti :)
  
descanted of the sun wallpaper ile ilgili görsel sonucu

3-Kill Me Heal Me

Bu diziyi ise şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip olan Cha Do Hyun içinde malesef 7 adet karakter vardır.İçinde bulunan Shin Se Gi karekteri ortaya tekrar çıkmasıyla olaylar başlar. Oh Ri Jin ise manik depresif bir Piskiyatrist'dir. Cha Do Hyun Oh Ri Jin'nin hastası olur ve olaylar dahada çıkılmaz bir hal alır. Çünkü Shin Se Gi Oh Ri Jin'e aşık olmuştur. Bir de Oh Ri On vardır, gizli bir kimlikle yazarlık yapar ve Oh Ri Jin ikizidir.

Bu dizi sayesinde Bir çok Piskolojik hastalığı araştırıp öğrenmiştim. Gayet güzel bir dizidir :)
kill me heal me ile ilgili görsel sonucu

4-Man From The Stars
man from the stars ile ilgili görsel sonucu
Amerika'lılar uzaylı dizisi yaparda bizim koreliler yapmaz mı? Yapar. Ama bu Uzaylı arkadaş dünyadan memleketi olan bir gezegene dönmek ister asırlardır dünyada beklemektedir ve vakit geldiğinde memleketi olan yıldıza gidecektir. Çeşitli güçlere sahiptir. Zekidir, zamanı durdurabilir, Hızlıdır. Ama gitmesine yakın, kapı komşusu ve öğrencisi olan ünlü bir Aktris'te aşık olur. Ve ikisi arasında ki bağ gittikçe kuvvetlenir.

Bu dizi sayesinde favori unnim Jin Ji Hyun'u keşfettim. Fantastik dizi arıyorsanız bu dizi size göre :)

5-She Was Pretty

she was pretty ile ilgili görsel sonucu

Bu dizide 2015 yılının en güzel dizilerinden biriydi. Kill Me Heal Me dramasından iki oyuncu burada başrol oynuyor. Seviyor Sevmiyor dizisinin orjinal versiyonu...
ben bu diziyi beğenerek izledim seviyor sevmiyor dizisini ise hiç beğenmedim. Eğer onu izleyip beğenmediyseniz bu versiyonu tavsiye ederim.
Bu diziyi bloguma yazmıştım buraya tık yaparak okuyabilirdınız. 

6- Healer
healer ile ilgili görsel sonucu

Romantik komedi ve gerilim türünü içeren karmaşık bir dizi.Kim Moon-Ho (Yoo Ji-Tae) büyük yayın şirketinde popüler bir muhabirdir. Bir gün, o geçmişte yaşanan bir davanın gerçeğini öğrenir. Bilerek davayla ilgili kişilere yaklaşır ve onlara yardımcı olur. Bunu yaparken, o hakikat ve inançları üzerinde mücadele vermektedir. Bu arada, Kim Moon-Ho internet muhabiri Chae Young-Shin (Park Min-Young) ve Seo Jung-Hoo (Ji Chang-Wook) yardımıyla gerçek gazeteciler olan”Healer”da büyümeye çalışır.

7- school 2015

school 2015 ile ilgili görsel sonucu
Bu diziyi Temmuz 2016 İzlediklerim yazısında paylaştığım dizlereden birisidir. School serisinde çok farklı bir yere sahip olduğunu düşünüyorum.  Konusunu ise orjinal buldum. Kore'de okul hayatı nasıl bunu bize gösteriyor. Bu dizinin sonunu beğenmedim. Çünkü ikinci karakter sendromuna kapıldum. :)

8-Cheese İn The Trap
cheese in the trap ile ilgili görsel sonucu
Yine Temmuz 2016 İzlediklerim bölümünde bu diziden bahsetmiştim. Diziyi tavsiye edrim, kötü finallerden hoşlanmıyorsanız izlemeyin diyorum. :)

9-Oh My Venüs

oh my venüs ile ilgili görsel sonucu

Zayıflamak isteyen kızlar buraya, So- Jİ Sub eşliğinde zayıflmak istemez misiniz? Tamam şaka şaka. Ama bence Romantik komedi alanında çığır açan ponçik kore dizisi oluyor bence, zira bazı sahneler çok romantikti. Zira şöyle bir sahnesi vardı da. Neyse spoiler vermeyeyim :)


oh my venüs married gif ile ilgili görsel sonucu

Konusu: 
Kim Young Ho(So Ji Sub) Hollywood yıldızları için kişisel eğitmenlik yapmaktadır. Zengin bir aileden olsa da çocukluk günlerinden kalma yıkıcı yaraları vardır. Şimdi sabır ve inatçılıkla problemlerin üstesinden gelmektedir.
Kang Joo Eun(Shin Min Ah)33 yaşında bir avukattır. Ailesini desteklemek için mücadele etmektedir. Kang Joo Eun şişman ve çok çekici olmayan biridir.
10- High School Love On
high school love on ile ilgili görsel sonucu
Konusu
Lee Seul Bi ölen insanlara yol gösteren bir melektir.Bir gün bir lise öğrencisi olan Shin Woo Hyun’un hayatını kurtarır ve birden bile insan olur.Onun şefkatli hali sayesinde Shin Woo Hyun uzun zamandır sevgiye kapattığı kalbini yeniden açacaktır.Shin Woo Hyun bir taraftan yeniden sevgiyi öğrenirken diğer yandan yeni gittiği okulda tanıştığı Hwang Seung Yeol ile sevgi ve rekabet içerisinde olacaktır.Dizide ayrıca lise öğrencilerin sevgiyi ve olgunluğu öğrenmesinide anlatmaktadır.


9 yorum:

  1. İçlerinden sadece 3 tanesini izlememişim kalan 7 tanesini izledim ve gerçekten çok güzellerdi .

    YanıtlaSil
  2. Kill me heal me ve healer'ı çok sevmiştim diğerlerinin bazılarını izlemedim . Ama dots o kadar sevildi , yinede ben sevemedim herhalde romantiklik aşırı düzeyde olduğu için :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o acayip romantik bir şeydi ama bende kurgudaki hatalardan dolayı sevemedim :D

      Sil
  3. Hepsi izlediğim dizilerden ve gerçekten güzel dizileri derlemişsin ellerine sağlık :) Favorim öncelikle tabi ki Kill Me Heal Me.. Yıllar da geçse o dizi hepimiz için özel kalacak sanırım.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde bu listede favorim Kill Me Heal Me dizi izleyeceklere bende bunu öneriyorum :)

      Sil
  4. merhaba canım bende kore dizileri hayranıyım :) blogunu yeni keşfettim bende beklerim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...