29 Ağustos 2017 Salı

Adam Fawer - Oz




Herkese Merhaba,
Bloguma hoşgeldiniz. Bugün sizlerle okuduğum en son kitap olan Oz kitabını anlatacağım. Oz kitabının yazarı Adam Fawer  ayrıca ülkemizde çok okunan Olasılıksız ve Empati kitaplarının da yazarı. Empati ve Olasılıksızı okuduktan sonra okumalıyım düşüncesiyle bu kitaba başladım ve bıraktım. Evet 100 sayfa okuyup bıraktım. Beni sarmamıştı. Okuması çok kolaydı ama kurgusunu ve karakterlerin hiçbirini beğenmemiştim. Ve bu ay yeniden bu kitaba başladım fakat okuyamıyorum ama kararlıydım ve bu kitabı biterecektim bitirmeliydim ve bitirdim de.


Kitap okuyucuları çok iyi bilir ki kitap okumaktan büyük haz duyarız ve bize bu haz az geliyorsa yahut hiç haz almazsak biz o kitabı beğenmeyiz. Ama beğenmemekten ziyade fiyasko buldum. Konusu ilgi çekici ama üslup berbattı, ilk defa bir kitap hakkında bu kadar kötü bir yorumda bulunuyorum.
Özellikle Türkiye halkı için yazdığını söylüyor ama biz Türkler Empati ve Oz kitaplarını beğenmemizin sebepleri üzerinde düşünseydin keşke yazar abimiz.  Amerika da çok satış yapamamış olabirsin bu işler her zaman kazandırmak zorunda değil ama Olasılıksızın üstüne çıkmak yerine Empati kitabında bir düşüş vardı, Oz da ise empatide bululunan felsefe ve bilimi göremedim kırıntısı bile yoktu. Arada uçurumlar var.
Biraz konusundan bahsedeyim isterseniz: Oz büyücüsü yeniden adam Fawer’in bakış açısı ile yazılıyor. Tamamen Fantastik bir dünyada geçiyor ve Yeşil kan gövdeyi götürüyor.
Kitap da beğenmediğim bir diğer husus diyalogların çok sığ olasından ziyade bir iki satırı geçmeyen basit günlük konuşma dilinde olmasıydı.

Görüşmek Üzere

10 yorum:

  1. Oz'u ilk çıktığında çok merak etmiştim ama kimden duysam herkes kitabın kötü olduğunu ve diğer kitaplarının çok gerisinde kaldığını söylüyordu. Bende okumadım, böyle yorumlar gördükçe de iyi ki okumamışım diyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için teşekkür ederim, iyi ki okumamışsın gerçekten vakit kaybı :)

      Sil
  2. Adam Fawer harika bir yazar Olasılıksız kitabını okudum, bu kitabını da aldım ama bir türlü sıra gelmedi. Eğer okumadıysanız Olasılıksız kitabını da tavsiye ederim. Sanırım en çok satan kitabı Olasılıksız kitabı çünkü bir çok kişi okuduğunu söylüyor.

    YanıtlaSil
  3. Ben de sevmemiştim. Oz masalını tekrar ısıtıp karşımıza koymuştu.

    YanıtlaSil
  4. Kız kardeşim geçenlerde okuyordu bu kitabı. O da 100'lü sayfalara gelince bıraktı. Olmuyor,karmakarışık bir kitap hiç ilerlemiyor abla demişti. Sende de görünce kitabı aklıma geldi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bırakamıyorum ne yazık ki illa bitecek o kitap iyi ki kardeşin bırakmış :)

      Sil
  5. Merhabalar,
    Sosyal medyada sıkça fotoğrafını gördüğüm kitaplardandı Oz. İyi ki okumamışım dedim sizin yorumunuzu da okuyunca Olasılıksız'ı okumayı planlıyorum bu aralar onu beğenmeyeni duymadım. nitekim siz de çok beğenmişsiniz. Bende de aynı sizdeki gibi kötü bir huy var bırakamıyorum illaki bitecek o kitap iyi veya kötü. Bu da zaman zaman kitap okumaktan soğutuyor.
    Her zaman iyi kitaplarla karşılaşmanız dileğimle...

    YanıtlaSil
  6. O zamana bu kitabı pas geçiyorum 😀

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...